Hoppa till huvudinnehåll

Sport

United ändrade sig – Mourinho får vänta i ett år till

Från 2016
Uppdaterad 06.05.2016 10:52.
José Mourinho går arbetslös efter sparken från Chelsea.
Bildtext José Mourinho går arbetslös efter sparken från Chelsea.
Bild: All Over Press

Enligt brittiska uppgifter är José Mourinho tvungen att vänta i ett år till ifall han vill bli manager för Manchester United.

Kontraktet för Uniteds nuvarande manager Louis van Gaals går ut om ett år och United har bestämt sig för att låta holländaren stanna kvar i klubben, enligt tidningarna The Sun och The Times.

Frågan är ifall Mourinho är intresserad av att vänta så länge.

Enligt brittisk media önskar Manchester Uniteds chef Ed Woodward att Mourinho accepterar en offert på ett år från den kinesiska ligan. Om ett år kunde han var aktuell för United.

Mourinhos imponerande meritlista – länge aktuell för United

José Mourinho fick sparken från Chelsea i december efter en horribel start på säsongen.

Portugisen är en av de mest framgånsrika fotbollstränarna på 2000-talet. Han har vunnit Champions League med Porto och Inter Milan.

Mourinho har också vunnit de nationella ligatitlarna i samtliga lag (Chelsea, Inter Milan, Real Madrid och Chelsea igen) där han har tränat efter Champions League-skrällen med Porto våren 2003.

Mourinho ryktades länge bli Sir Alex Fergusons efterträdare i Manchester United. Ferguson gick i pension år 2013. United har tränats av David Moyes och Louis van Gaal under säsongerna 2013-2016.

Diskussion om artikeln