Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tre lejonpass ostämplade – Radulov saknas hos Ryssland

Från 2016
Mikko Rantanen på Finlands träningar inför VM 2016.
Bildtext Mikko Rantanen på läktaren mot Vitryssland.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Tre spelare i Finlands trupp får vänta med att kastas in i hetluften i ishockey-VM i Ryssland. Hos värdnationen saknas stjärnan Aleksander Radulov ur den första uppställningen.

I dag meddelade flera nationer sina första officiella uppställningar till stundande ishockey-VM. På Finlands lista fanns 22 namn – då 25 spelare är uttagna.

Backen Tommi Kivistö samt anfallarna Mikko Rantanen och Jani Lajunen får tillsvidare följa med VM från sidan. Deras spelpass stämplas ifall det inte kommer in fler förstärkningar från Nordamerika.

I och med att alla tre burväktare – Mikko Koskinen, Niklas Bäckström och Juuse Saros – fick sina pass stämplade väntar Finland inte längre på till exempel Pekka Rinne som tillskott på målvaktssidan.

Lejonen har just nu 19 spelklara utespelare, då 20 skulle få ingå i uppställningen. Finland har därmed en bänkplats ledig i VM-premiären mot Vitryssland på fredag klockan 20.15.

Radulov saknas

Även Ryssland, som tillsammans med Finland och Kanada hör till turneringens förhandsfavoriter, har kungjort sin första trupp. Värdnationen lämnade fler platser öppna och har endast 18 namn på listan.

Borta är till exempel Aleksander Radulov. CSKA Moskvas stjärnspelare har lidit av en ljumskskada på sistone och har inte medverkat i träningsmatcherna inför VM.

Ryssland inleder hemma-VM mot Tjeckien på fredag.

Diskussion om artikeln