Hoppa till huvudinnehåll

Sport

One more year – superveteranen Jagr fortsätter

Från 2016
Jaromir Jagr, mars 2016.
Bildtext Jaromir Jagr kommer att spela i NHL 27 år efter debuten.
Bild: All Over Press

Den evigt unge Jaromir Jagr, 44 år, har förlängt kontraktet med NHL-laget Florida Panthers med ett år. På sin webbplats berömmer Florida Jagrs samarbete med Aleksander Barkov.

Jagrs evighetslånga hockeysaga får en fortsättning.

Den tjeckiske levande legendaren kommer att fortsätta spela NHL-hockey 27 år efter att han gjorde debut i ligan, år 1990.

Han får 3,5 miljoner euro i grundlön för besväret.

– Jaromir är en Hall of Fame-spelare och han gjorde en fantastisk säsong bredvid Aleksander Barkov och Jonathan Huberdeau, säger Floridas general manager Dale Tallon på klubbens webbplats.

Bästa säsongen på länge

Visst gjorde Jagr en fantastisk säsong. Han var en av Floridas mest effektiva spelare med de superba poängen 27+41=68 poäng på 85 matcher som resultat.

Det är Jagrs bästa poängnotering i NHL sedan säsongen 2007–2008. Jagr är NHL:s tredje bästa målgörare och poängplockare genom tiderna.

– Jaromir har ett otroligt inflytande på våra yngre spelare och har varit en offensiv nyckelspelare i vårt lag, säger Floridas chefstränare Gerard Gallant.

I internationella sammanhang har Jagr bland annat representerat Tjeckien i fem OS-turneringar, med ett guld och ett brons som resultat.