Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Värmen tog idrottstjänsterna i Borgå på säng

Från 2016
roddbåt
Bild: Yle/Erica Vasama

Livräddningsbåten ligger på torra land och toaletterna är stängda vid badinrättningen i Kokon i Borgå. Staden skyndar sig för att få stranden i skick till veckoslutet.

En handfull solbadare har hittat till Kokon badinrättning i Borgå på fredag förmiddag.

Solljuset är stickande och det är redan över 20 grader varmt. Vid vattenbrynet känns ”pottens” vatten nästan simvarmt. En liten flicka i bikini pysslar i sandlådan.

folk som solar
Bild: Yle/Erica Vasama

Blir bråttom

- Vi blev nog lite tagna på säng med värmen, medger chefen för idrottstjänster i Borgå, Per Högström.

Han förklarar att personalen var på fortbildning på onsdagen och ledig på torsdagen. Det är orsaken till att Kokon badinrättning ännu på fredag förmiddag var i vinterskrud.

- Vi försöker hinna öppna toaletterna till veckoslutet. Omklädningsrummen renoveras och är därför stängda.

Piffas upp som bäst

Omklädningsrummen och duscharna i Kokon piffas som bäst upp, delvis med pengar som donerats via Fixa Kokon-projektet, delvis med stadens egna medel.

- Duscharna isoleras mot fukt och Konstskolan deltar i arbetet med att måla. Det blir jättefint, lovar Högström.

Livbojarna är på plats men livräddningsbåten är fortfarande på torra land. Den behöver tömmas på vatten och diverse stenar innan den kan tas i bruk.

Murkna trappor

Den som tar sig ner till badinrättningen längs trapporna från skateparken i Kokon måste röra sig försiktigt. Trapporna har slitits runda och murknat på sina ställen. De är en kvarleva från tiden då Kokon hade en vattenrutschkana.

- Eftersom det finns flera andra rutter ner till stranden tar vi bort trapporna när de börjar vara i ett sådant skick att de är farliga, säger Per Högström från stadens idrottstjänster.

Frågan är om inte den dagen har kommit.

trätrappor
Bild: Yle/Erica Vasama

Diskussion om artikeln