Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ligalagets pinsamma miss: Tre spelare blev kvar på båten

Från 2016
Uppdaterad 09.05.2016 13:05.
fotbollar
Bild: Yle/Erica Vasama

Nästjumbon Nice Futis åkte på storstryk borta mot Åland United i damligan på söndag. Laget ställde upp utan speldugliga avbytare – tre spelare var nämligen kvar på färjan och på väg till Stockholm.

Nice Futis stod för en av de pinsammare missarna man kan göra. Samtidigt som elva spelare ställde upp för spel på Åland var tre ryska förstärkningar kvar på färjan. Åland United vann matchen med 5–0.

– Matchrapport kommer lite senare, då vi i lugn och ro har behandlat det som egentligen hände på resan, skriver Nice Futis på Facebook om matchen.

Sov på färjan

Åland United skriver om händelsen i sin matchrapport. Nice Futis hade inga bytesspelare, då den enda avbytaren, Brooke Barbuto, också var skadad.

– Morsdagens soliga Ligamatch på WHA blev en bucklig historia. Nice Futis hade drabbats av missöden under resan och de anlände till matchen utan tre av sina ryska spelare, som de på något sätt lämnat kvar på färjan.

Enligt Satakunnan Kansa sov de tre spelarna då färjan anlände till Åland.

– Då vi märkte att tre spelare saknades försökte vi få dem bort från färjan på alla sätt. Det lyckades inte, säger Nice Futis chefstränare till Satakunnan Kansa.

Diskussion om artikeln