Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Kommundirektörer på spontanbesök till Laihela - överräckte skrivelse till trafikminister

Från 2016
Riksåttan. Allmän bild.
Bildtext Riksväg 8.
Bild: Yle/Marie Söderman

Korsholms kommundirektör Rurik Ahlberg och Vörås kommundirektör Mikko Ollikainen överräckte på måndag en skrivelse till trafikminister Anne Berner.

Skrivelsen gällde behovet av omkörningsfiler längs riksåttan.

Berner var på besök i Laihela i samband med att hon ska vara på en jubileumsfest i Seinäjoki. Ahlberg och Ollikainen passade då på att ta vara på chansen att få audiens med trafikministern.

Kommundirektör Rurik Ahlberg
Bildtext Rurik Ahlberg.
Bild: Yle/ Malin Hulkki

- Det var ett mycket spontant besök. Jag såg på nätet att Anne Berner kommer till Laihela. Då tog jag kontakt med Laihelas kommundirektör om det skulle passa att vi med Mikko skulle få komma och överräcka en skrivelse, säger Ahlberg.

Det är inte alltid lätt för kommundirektörer eller -politiker i Österbotten att bli hörd av ministrar från Helsingfors. Därför brukar Ahlberg se till att ta vara på chanserna då de uppenbarar sig.

- De här möjligheterna växer inte på träd och man måste nog utnyttja de ögonblick som finns. När ministrarna till exempel har träffar på Vasa torg eller i Rewell center så har jag alltid nu och då gått och räckt över en skrivelse.

Berner lät positiv

Den senaste skrivelsen gällde alltså omkörningsfiler på riksåttan, närmare bestämt sträckan mellan Vassor och Kärklax.

Anne Berner är nordisk samarbetsminister
Bildtext Anne Berner.
Bild: Yle / Jonna Nupponen

- Hon tog bra emot det. Hon frågade om hurudan kostnadsnivå det handlar om och lovade sätta sig in i frågan.

- Det är så med väg- och infastrukturprojekt att man måste hålla dem framme och sedan när tiden är mogen och när det kommer till beslut så ökar sannolikheten att de är med, säger Ahlberg.

Diskussion om artikeln