Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Panarin lysande då Ryssland nollade Lettland

Från 2016
Uppdaterad 11.05.2016 14:21.
Ryssland firar mål
Bild: /All Over Press

Efter en lite trevande start på VM börjar Ryssland snart få fason på sitt spel. På måndagen besegrade man Lettland med 4–0.

Ryssland hör till de största favoriterna i årets VM men laget har inte imponerat under inledningen av turneringen. I den andra matchen fick laget kämpa för att besegra Kazakstan men då Lettland nu stod för motståndet gick det lite lättare.

Lettland som tvingade Sverige till förlängning och förlorade mot Tjeckien efter straffar stod emot bra inledningsvis och det dröjde till början av den andra perioden innan matchens gigant Artemij Panarin kunde göra det förlösande målet.

Ryssland spelade riktigt bra i början av den andra perioden och sju minuter senare var sedan Jevgenij Dadonov framme och satte 2–0.

Lettland hade sina chanser i matchen men fick inte utdelning då Rysslands målvakt Sergej Bobrovskij storspelade.

Istället för ett reduceringsmål kunde Vadim Sjipatjov göra 3–0 för Ryssland i mitten av den sista perioden och matchen var då avgjord.

Sjipatjov var tillsammans med Artemij Panarin tungan på vågen i matchen. Panarin gjorde två mål då han fastställde slutresultatet till 4–0 med två och en halv minut kvar att spela.

Panarin som hade en nolla i poängprotokollet inför matchen stod för fyra poäng mot Lettland.

Resultat:

Lettland – Ryssland 0–4
20.29 0–1 Artemij Panarin (Datsiuk)
27.34 0–2 Jevgenij Dadonov (Sjipatjov, Panarin)
47.02 0–3 Vadim Sjipatjov (Panarin, Dadonov)
57.30 0–4 Artemij Panarin (Tjudinov, Sjipatjov)

Diskussion om artikeln