Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Knivdåd på tågstation nära München

Från 2016
Uppdaterad 10.05.2016 18:08.
Attacken på tågstationen i staden Grafing inträffade strax innan klockan fem på tisdagsmorgonen - Spela upp på Arenan

En person har avlidit och ytterligare tre har skadats efter att en man knivhögg fyra personer på en tågstation i staden Grafing nära München tidigt i morse.

Attacken inträffade strax före klockan fem i morse vid pendeltågsstationen Grafing i Ebersberg sydost om München.

Ett av offren, en 56-årig man avled på sjukhuset, uppger Ken Heidenreich, talesman för det tyska åklagarämbetet. De tre skadade är också män, 43, 55 och 58 år gamla.

- Den misstänkte gärningsmannen är en 27-årig tysk medborgare som är bosatt i delstaten Hessen, säger Karl-Heinz Segerer, polisens talesman.

Tågpersonalen lyckades jaga mannen på flykt och han greps av polisen en stund senare. Mannen är inte känd hos polisen sedan tidigare.

Tågstationen i Grafing
Bild: EPA/ ANDREAS GEBERT

Enligt uppgifter i tidningen Süddeutsche Zeitung ska mannen ha verkat förvirrad vid gripandet. Polisen har också hittat spår av droger på brottsplatsen.

Den bayerske inrikesministern Joachim Herrmann bekräftar att de första utredningarna pekar på att den misstänkte gärningsmannen sannolikt lider av psykiska problem och att han ska dessutom ha haft problem med droger.

I det här skedet tyder inget på att attacken skulle ha haft politiska motiv, även om vittnen berättar att gärningsmannen har ropat "Allahu-Akbar", som betyder gud är stor på arabiska under dådet.

Pendeltågsstationen i Grafing är tills vidare avstängd.

Staden Grafing nära München