Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Boka evenemangslokaler i Sibbo via en elektronisk portal

Från 2016
Östanåparkens festsal.
Bildtext Bland andra Östanåparkens festsal går att hyra via den nya portalen.
Bild: Yle/Carmela Walder

Sibbo har samlat alla mötes-, evenemangs- och festlokaler på en ny webbportal som kallas Sibbohuset.

Portalen är öppen för alla, och där kan man boka lokaler eller lämna bokningsförfrågningar.

Sibbohuset har grundats av Sibbo kommun som också upprätthåller portalen.

– Kommunen vill erbjuda sina lokaler till kommuninvånare vid tidpunkter lokalerna annars skulle stå tomma. Vi vill också ge den här möjligheten till alla andra aktörer, säger kommundirektör Mikael Grannas.

Sibbo strävar efter att på det här sättet stöda föreningsverksamhet och arrangemang av evenemang i Sibbo.

I Sibbohuset finns kommunens lokaler som kan hyras för kortvarigt bruk och lokaler som hyrs ut av föreningar. Bland andra Östanåparkens festsal, kommunstyrelsens mötesrum och Wessmansalen av kommunens lokaler finns på webbportalen

Anmäl din lokal till portalen

– Utbudet av lokaler kommer att utvidgas småningom. Alla som hyr ut mötes- eller festlokaler i Sibbo kan anmäla sina egen lokaler till Sibbohuset. Vem som helst kan komma med avgiftsfritt, säger tekniska direktören Ilari Myllyvirta.

Lokalernas ägare beslutar själva i vilken utsträckning och på vilka villkor de vill hyra ut sina lokaler via Sibbohuset. Man kan anmäla sin lokal till tjänsten genom att fylla i en blankett som finns i Sibbohuset.

Sibbohuset kan användas avgiftsfritt såväl av den som söker en lokal som den som erbjuder lokaler. Kunden betalar endast hyra för själva lokalen och eventuella tilläggstjänster. Vem som helst kan använda Sibbohuset för att hitta en lämplig lokal och tjänsten kräver inte registrering.

– Sibbohuset är en helt ny slags digital plattform som är öppen för alla aktörer, och den är ett bra exempel på hurdant mervärde man kan producera med hjälp av digitalisering, säger Mikael Grannas.

Diskussion om artikeln