Hoppa till huvudinnehåll

X3M

X3M-praktikant Raffe ägde scenen med Joy

Från 2016
X3M-tv: Från praktikant till dansare för svensk hiphopstjärna - Spela upp på Arenan

Att dansa på scen utklädd till en prickig katt med rött nitkoppel med Sveriges främsta hiphopstjärna Joy - det låter som en (våt) dröm. En dröm som blev verklighet för vår praktikant Raffe Lostedt i fredags på Svenska Talande Klubben i Helsingfors.

Allt började som en helt vanlig dag på X3M-redaktionen. Raffe skulle överraska den svenska rapartisten Joy genom att möta henne på flygfältet iklädd en kattdräkt till äran av hennes hit Kattliv. Däremot slutade dagen högst ovanligt och med något Joy:s fans kan bara drömma om. Raffe fick uppträda tillsammans med Joy på Svenska Talande Klubben i Korjaamo, Helsingfors.

Här kan du se hur det gick då katten Raffe mötte Joy för första gången.

X3M-tv: Hiphopstjärnan Joy möts av en katt på flygplatsen - Spela upp på Arenan

Det här är något Sverige kunde lära sig av oss.

Hur var det att möta Joy på flygfältet?

- Folk glodde på mig, speciellt de amerikanska turisterna som frågade mig ”is this some kind of dare?”, skrattar Raffe.

- Det var helt sjukt svettigt. Jag stod där i en lång stund då jag inte visste när hon skulle komma, så jag började undra om jag svimmar eller får värmeslag. Det skulle ju ha varit ett antiklimax.

Hur kom det sig att du fick uppträda med Joy?

- Hon blev så slagen av vår gest på flygfältet att hon bad mig att ställa upp på kvällen också. Hon sade att ingen hade gjort något sådant för henne förut och att det här är något Sverige kunde lära sig av oss.

Hur kändes det att dela scen med Joy?

- Det var ganska kaotiskt i början. Det blev aldrig klart om jag faktiskt skulle upp på scen med henne eller om det var ett skämt. Jag tog mig ändå till STK för säkerhets skull. Fem minuter före Joy skulle uppträda fick jag veta att jag ska vara med. Då skickades jag backstage och fick klä på mig kattdräkten.

- Det var över jättesnabbt. Jag hann inte tänka så mycket, men det blev bara galnare hela tiden. Plötsligt började det regna konfetti.

Du har två alternativ, antingen skäms du eller så äger du det.

Var det något med Joy som överraskade dig? Hur var hon?

- Hon var jätteglad och energisk, väldigt öppen och verkar inte ha något filter när hon pratar.

Dina dance moves var imponerande!

- Jag har i något skede glömt att skämmas. Ingen skam. Om din skam hindrar dig kommer det ju inte att funka, så man ska inte bry sig om hur man ser ut. Du har två alternativ, antingen skäms du eller så äger du det.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln