Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Ann-Katrin Bender får Ralf Törngren-priset

Från 2016
Uppdaterad 11.05.2016 10:19.
Ekonomistuderande Ann-Katrin Bender.
Bild: Åbo Akademis bildarkiv

Ann-Katrin Bender från Ekenäs får Ralf Törngren-priset för sitt mångåriga och breda engagemang såväl får Åbo Akademi som för Åbo Akademis studentkår.

Enligt fakultetens dekanus Malin Brännback är Bender precis en sådan person som ska tilldelas Ralf Törngren-priset.

- Beskrivningen på möjliga kandidater passade henne mitt i prick. Det är sällan som man hittar en kandidat som fyller alla kriterier för priset, säger Brännback.

Bender är politices magister från Åbo Akademi och studerar nu för ekonomie magisterexamen. Hon har varit generalsekreterare för Åbo Akademis studentkår, studerandemedlem i arbetsgruppen för Åbo Akademis strategirevidering och är nu studentrepresentant i Åbo Akademis styrelse.

Ann-Katrin Bender är också politiskt aktiv i sin hemstad Raseborg. Där representerar hon SFP i stadsfullmäktige.

Viktig insats för ÅA

Prissumman är 6 000 euro och delas ut till en studerade eller anställd vid Åbo Akademi som vid sidan av sina studier eller sitt arbete har gjort en väsentlig insats för att utveckla Åbo Akademi eller Åbo Akademis Studentkår.

Åbo Akademi instiftade år 2001 ett pris för att hedra Ralf Törngrens insatser för Stiftelsen för Åbo Akademi, och dess studentkår. Ralf Törngren var född år 1899 i Uleåborg och avled år 1961 i Åbo. Törngren blev student i Åbo och studerade vi Åbo Akademi. Han hade många uppdrag inom Åbo Akademi och Handelshögskolan vid Åbo Akademi. Han promoverades till hedersdoktor vid Handelshögskolan vid Åbo Akademi år 1958.

Han var vid sin död sittande utrikesminister för Svenska folkpartiet. Han är den enda medlemmen av Svenska Folkpartiet som har varit statsminister.

Diskussion om artikeln