Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

Finland inte vidare till final i Eurovisionen

Från 2016
Uppdaterad 11.05.2016 01:52.
Sandhja uppträder i Eurovisionen.
Bildtext Sångaren Sandhja.
Bild: EBU / Andreas Putting

Sandhja med Sing it away tog sig inte vidare från den första semifinalen i Eurovisionen. Förhandsfavoriter som Ryssland och Malta får sjunga igen i lördagens final i Stockholm.

Inget av de nordiska länderna i den första semifinalen tog sig vidare till final, inte heller Finlands södra grannland Estland. Det är också första gången sedan semifinalerna introducerades som Grekland inte går vidare till final.

Vidare till final gick Azerbajdzjan, Ryssland, Nederländerna, Ungern, Kroatien, Österrike, Armenien, Tjeckien, Cypern och Malta.

Utanför blev Grekland, Moldavien, San Marino, Island, Estland, Montenegro och Bosnien och Hercegovina.

Sandhja uppträder i Eurovisionen.
Bildtext Sandhja och bakgrundskören Akkabellas.
Bild: EBU / Andreas Putting

Verkliga placeringen avslöjas senare

Hur långt ifrån finalbiljetter Finlands Sandhja blev avslöjas på söndag efter finalen. Uppträdandet gick enligt planerna och sångaren sade sig efteråt vara mycket nöjd med sin egen och bakgrundssångarnas insats.

Sandhja har under repetitionerna i Stockholm fått mycket positiv respons för att hon använder kläder och accessoarer från finländska designers och för att hon förespråkat en sund kroppsbild.

Programmet är inte längre tillgängligt
Eurovision Song Contest 2016: Sandhja: Sing it Away - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Den andra semifinalen där 18 nya låtar tävlar mot varandra sänds torsdagen den 12 maj.

Finalen sänds lördagen den 14 maj från Globen i Stockholm. Då uppträder de tio låtar från de två semifinalerna som gått vidare samt värdlandet Sverige tillsammans med de fem stora finansiärerna Storbritannien, Spanien, Italien, Frankrike och Tyskland.

Den direktsända showen börjar kl. 22.00 och refereras på svenska på Yle TV2, i Radio Vega och på Yle Arenan. Kommentatorer är Eva Frantz och Johan Lindroos.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln