Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Saros sysslolösa väg mot nollan: ”Tur att det var varmt i hallen”

Från 2016
Uppdaterad 12.05.2016 02:26.
Det räckte med 13 parader för Juuse Saros.
Bildtext Det räckte med 13 parader för Juuse Saros mot Ungern.
Bild: /All Over Press

Andra VM-matchen i karriären – andra nollan. Men mot Ungern behövde Juuso Saros i ärlighetens namn inte jobba särskilt hårt för att hålla sitt mål rent.

– En av mina enklare nollor var det på så sätt att de inte hade särskilt många målchanser. Det gällde bara att hålla sig fokuserad, sammanfattar Saros i intervjuzonen i S:t Petersburg efter 3–0-segern.

Totalt gjorde Saros 13 räddningar. De få halvchanser som Ungern hade kom i första perioden då matchen ännu var mållös.

– Det var kul att få ett par skott på sig direkt för att komma in i matchen. Och ett 2-mot-1-läge hade de, men annars inte så mycket, säger Saros.

25–3 på en period

Speciellt i andra perioden blev tiden lång för Saros, då lejonen vann skotten med 25–3.

– Jag försökte skrinna mot pucken ibland för att hålla mig i gång. Men det var en varm hall, tur det så blev man inte kall, säger Saros som ändå lyckades hålla tankarna i styr.

– Alltid funderar man ju en hel del under match, men inget desto märkligare.

Samma siffror som senast

Inte heller tredje perioden blev särskilt svettig för Saros då hans andra VM-match slutade precis som den första. För ett år sen i Ostrava vann Finland över Slovakien med 3–0 i målvaktens debut i A-VM.

Och nollan mot Ungern må ha kommit lätt. Den gladde ändå AHL-målvakten från Milwaukee stort, speciellt eftersom han inte spelat match på flera veckor.

– Det var utmanande när man inte hade matchkänslan i kroppen, men när jag kom ut på isen gick det rätt snabbt att komma i rätt stämning.