Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

Enormt engagemang hos publiken när Hajbos musikvideo förverkligades

Från 2016
Uppdaterad 12.05.2017 10:22.
Hajbo musikvideo: 'Varför bryr jag mig?'- musikvideon - Spela upp på Arenan

Enormt engagemang hos publiken när Hajbos musikvideo förverkligades

Under våren har Hajbo satsat stort på att tillsammans med målgruppen, 8-13-åriga barn, förverkliga låten och musikvideon ”Varför bryr jag mig”. Närmare 500 entusiastiska barn har på ett eller annat sätt bidragit till Hajbos musikvideo.

Barnen har fått vara med och påverka stilen i musikvideon och vad låten skall handla om. De har också skickat in textförslag till låten, röstat fram låtens namn och hittat på en koreografi.

Stor aktivitet på snapchat och instagram

Aktiviteten har varit stor både på snapchat och instagram när närmare 500 barn har hjälpt till med att skapa helheten. Här ovan ett litet plock från @hajbooo på instagram, mer hittar du på #hajbomusikvideo

På instagram har barnen dessutom fått föreslå sångare till musikvideon och via en öppen sångcasting i mars valdes solosångarna Daniela Owusu, Felix Nyman och Sandra Dovalo.

Delar av musikvideon har filmats i skolor i både Nyland och Österbotten och i själva musikvideon medverkar 280 barn.

Musikvideon blir dans-happening på stafettkarnevalen

Förutom att detta mångsidiga och stora engagemang har utmynnat i en färgglad och fartfylld musikvideo, så kommer sångarna dessutom att tillsammans med 30 ivriga bakgrundsdansare från olika delar av Svenskfinland uppträda live med låten på Stafettkarnevalen i Vasa den 20 maj. Då har precis alla i publiken möjlighet att både sjunga med och dansa koreografin till låten.

Sångarna i Hajbos musikvideo "Varför bryr jag mig?"
Bildtext Sångarna Sandra Dovalo, Felix Nyman och Daniela Owusu i Hajbos musikvideo "Varför bryr jag mig?"
Bild: Yle Kuvapalvelu

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln