Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK-fansens favorit är tillbaka – Petrell återvänder till Helsingfors

Från 2016
Lennart Petrell i Luleå våren 2016.
Bildtext Petrell är tillbaka i huvudstaden.
Bild: Simone Syversson/IBL

Våren 2011 var Lennart Petrell med om att vinna FM-guld med sin fostrarklubb. Nu återvänder han till rödtröjorna med ett ettårigt kontrakt i fickan.

HIFK-produkten Petrell kommer närmast från Luleå i den svenska ligan SHL. Där har han spelat de två senaste säsongerna. Förra säsongen var motig för den reslige ytterforwarden då han i grundserien endast noterades för saldot 3+4 i 32 grundseriematcher. I slutspelet där Luleå tog sig till semifinal blev det två mål på elva matcher.

Efter mästerskapsvåren lämnade Petrell HIFK och flyttade till Nordamerika där det blev totalt 95 matcher för anrika Edmonton Oilers. I NHL stod han för saldot 7+11.

Under lockoutsäsongen 2012–2013 gjorde han ett 26 matcher långt gästspel hos HIFK där han bokfördes för elva fullträffar.

Förutom Edmonton har Petrell hunnit representera Oklahoma i AHL, Geneve Servette i den schweiziska ligan och så Luleå de två senaste säsongerna.

– Det är fint att återvända till HIFK och jag kan inte vänta att få dra på mig den bekanta matchtröjan, säger Petrell till HIFK:s webbplats.

Lagets sportchef Tom Nybondas verkar också vara nöjd med profilvärvningen.

– Välkommen hem ”Lennu”. En Gång – Alltid, sammanfattar han i samma pressmeddelande.

Tidigare under dagen presenterade HIFK sex spelarkontrakt då Daniel Grillfors, Miihkali Teppo, Corey Elkins, Jasse Ikonen, Mika Partanen och Joonas Rask fortsätter hos rödtröjorna som i år vann grundserien och avslutade säsongen med att ta silver.

Diskussion om artikeln