Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Se Simon Zion bli tatuerad av barndomsvännen Susanne från Ekenäs

Från 2016
Programmet är inte längre tillgängligt
Simon Zion tatueras av barndomsvännen Susanne från Ekenäs - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Ekenäsbördiga Simon Zion som slog igenom i svenska Idol var på en snabbvisit i Vasa i och med PopUp-Norden. I samma veva passade han på att bli stämplad av barndomsvännen Susanne Remahl. X3M hängde med på ett hörn för att snacka om deras vänskap och för att dokumentera skapelseprocessen.

Då vi kommer in i tatueringstudion är Susanne redan i full gång med tatuera sin vän Simon. Båda är på gott humör och Simon ser fram emot att tatuera över sitt gamla regnbågseukalyptusträd som han skaffade i Australien. Det ersättande motivet? Ett rymdträd.

- Vi har gemensamma bekanta i Ekenäs och har hängt ihop och festat i en alldeles för ung ålder, skrattar Simon.

- Alla känner alla i Nyland. Vi har umgåtts i samma kretsar och för det mesta hängt i Stallörsparken, minns Susanne.

Ibland grimaserar Simon till. Det är känsliga områden på kroppen vi snackar om. Men han känner sig trygg i kompisens kompetenta händer.

- Vi har pratat om att göra det här i många år. Tyvärr har jag inte vägarna förbi Vasa så ofta. Nu hittade vi ett bra läge. Susanne har dessutom gjort några tavlor på mig och min dotter som är helt fantastiska, så nu gällde det att passa på medan jag var här uppe, säger Simon.

"Klart jag känner hippie-Simon!"

Medan Simon medverkade i svenska Idol var det någon som på Susannes sociala medier gissade att hon känner Simon Zion. "Ni är ju båda typiska hippier."

- Klart jag känner hippie-Simon! Jag tror att om man är konstnärlig så är man lite hippie. Det är väl någon "free-spirit"-grej, skrattar Susanne.

Är det annorlunda att tatuera en kompis?

Trots att det är en vän Susanne stämplar för livet känner hon sig avslappnad.

- Jag tycker att det är ganska skönt. Sitter man åtta timmar med någon så känner man att man måste upprätthålla någonslags diskussion samtidigt. Men det flyter på mycket mer naturligt om det är någon man känner från förr, säger Susanne.

Mer vanligt att man täcker över gamla tatueringar

Susanne passar på att kombinera nytta med nöje. Hon får jobba med det hon älskar samtidigt som hon får ta igen förlorad tid med sin vän som hon träffar alltför sällan. Att göra det Simon gör, täcka över en gammal tatuering, har blivit vanligare längs med åren. En trend som även Susanne märkt av.

- Det är ofta jag gör sådana arbeten. Jag tycker att det är bra. Folk ändras och folk växer. Man kommer på andra motiv man är intresserad av än det som intresserade en för 15-20 år sedan. Det är skönt att man inte behöver ta till laser. Man kan bleka det med laser ett par gånger om man vill och sedan täcka över det med en ny tatuering, säger Susanne.

Simon spelar endast på ett ställe i Finland i sommar: Ekenäs

I sommar beger Simon sig ut på en miniturné. Den 13.8 uppträder han på hemmaplan i Ekenäs och det blir hans enda spelning i Finland. Han har även gott om material för debutskivan.

- Jag hoppas att folk hör äktheten i det jag gör. Jag är inte intresserad av något annat än att nå folk, säger Simon.

Vad är det då som gör Simon så äkta? Vi frågar Susanne som har känt honom hur länge som helst.

- Simon är precis samma Simon som han alltid har varit. Det är så jävla skönt att kunna träffa någon efter så här många år och se att det är samma människa, det tycker jag är guld värt, säger Susanne med ett leende.

Programmet är inte längre tillgängligt
Veckoslutskommittén: Simon Zion blir tatuerad av kompisen Susanne Remahl - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)