Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bäckström beredd om chansen kommer: "Vi är här för att hjälpa varandra"

Från 2016
Uppdaterad 15.05.2016 15:12.
Niklas Bäckström tränar i VM i Ryssland
Bildtext Niklas Bäckström har ännu inte fått spela i VM.
Bild: All Over Press

Niklas Bäckström har fått spendera VM-turneringen på läktaren i stället för på isen. Rollen som tredjemålvakt är inte lätt och det gäller att vara beredd om chansen till spel kommer.

Mikko Koskinen har varit given etta i Finlands mål under inledningen av den här turneringen med Juuse Saros som solklar backup.

Mycket tyder på att chefstränaren Kari Jalonen kommer att satsa vidare på Koskinen och Saros vilket gör att Bäckström får fortsätta i rollen som tredjemålvakt.

– Så klart vill man spela men ishockey är en lagsport. Oavsett vilken roll man har så försöker man hjälpa laget.

Hur skulle du beskriva din roll som tredjemålvakt?

– Jag försöker att alltid vara beredd och det är inte så stor skillnad mot de som spelar. Det är bra stämning mellan oss målvakter och vi är här för att hjälpa varandra, säger Bäckström till Yle Sporten.

"Bli bättre över hela linjen"

Finland har haft en bra start på VM i Ryssland och gått obesegrat genom de fem första matcherna. Trots full pott finns det ännu saker som borde förbättras tycker Bäckström.

– Vi försöker alltid förbättra oss spelmässigt och det gäller att bli bättre över hela linjen.

– Det finns inga lätta matcher i VM och alla lag har bra spelare men vi försöker ändå fokusera på oss själva, säger han.

Mycket av snacket före och under VM har handlat om stortalangerna Patrik Laine, Sebastian Aho och Mikko Rantanen.

Rutinerade Bäckström är 20 år äldre än Patrik Laine och njuter av att ingå i samma trupp som Finlands kommande storstjärnor.

– Det roligt att se de här unga spelarna och den glädje och arbetsmoral de visar. Men vi har också 20 andra duktiga spelare och det handlar inte bara om en eller två spelare, avslutar Bäckström.

Diskussion om artikeln