Barn ska bort från rebelläger i Colombia
Gerillan Farc i Colombia går med på att avlägsna alla barn från rebellbaser.
Barn som är under 15 år ska inte längre tillåtas bland rebeller. Parterna finslipar nu en överenskommelse om hur barnen ska återintegreras i samhället.
- Enligt avtalet ska Farc överlåta den information som krävs för att identifiera och finna de barn som fortfarande finns i rebellbaser, säger regeringens chefsförhandlare Humberto de la Calle.
Människorättsorganisationer har länge anklagat Farc och andra parter i konflikten för att använda barnsoldater, medan rebellerna hävdar att det endast finns ett tjugotal barn kvar bland dem.
Farc gick redan ifjol med på att inte längre rekrytera barnsoldater, men man nådde aldrig något avtal om vad som ska göras med de barn som redan finns bland de uppskattningsvis 8 000 rebellerna.
- Vi har kommit överens om att dessa barn inte kan åtalas. De är offer för ett socialt och politiskt drama, och ska inte betraktas som brottslingar, säger rebellernas fredsförhandlare Ivan Marquez.
Slutligt fredsavtal nära
Avtalet, som ska övervakas av FN:s barnfond Unicef och migrationsorganisationen IOM, anses återspegla hur nära rebellerna och regeringen är att uppnå ett heltäckande fredsavtal.
De pågående fredsförhandlingarna i Kuba handlar nu närmast om villkoren för en varaktig vapenvila, som ska leda till ett slut på inbördeskriget som började år 1964.
Konflikten har sedan dess krävt åtminstone 220 000 dödsoffer.
Fredsförhandlingarna inleddes år 2012 och avsikten är att avsluta dem före årets slut.
Regeringen säger att fredssamtalen är på slutrakan och att avsikten är att hålla en folkomröstning om det slutliga fredsavtalet senast i september.