Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Norge och Frankrike nollat – Kanadas målskillnad häpnadsväckande stark

Från 2016
Uppdaterad 17.05.2016 12:06.
Ryssland firar mål
Bildtext Den ryska maskinen blev en för svår nöt att knäcka för norrmännen.
Bild: /All Over Press

Norge hade desperat behövt en seger mot Ryssland för att hålla drömmarna om kvartsfinalspel vid liv. Men den ryska björnen blev för stark. Inte heller fransmännen kunde överraska mot urstarka Kanada.

I den första perioden höll visserligen Vikingahjälmarna besten i schack. Men det skulle inte vara längre än 20 minuter.

I de två sista perioderna gjorde Ryssland tre mål och vann med komfortabla 3-0. Målen gjordes av Igor Telegin, Artemi Panarin samt Roman Ljubimov.

Tack vare vinsten steg Ryssland tills samma poäng som Tjeckien, som leder grupp A, eftersom man vunnit Ryssland i det inbördes mötet.

Kanada för bra för Frankrike – mördande bra målskillnad

I likhet med mötet mellan Ryssland och Norge klarade de blåtröjade fransmännen att hålla kanadensarna i styr i en period.

Men nivåskillnaden blev ändå tydlig till slut och Kanada hade inga problem att avfärda Frankrike med klara 4-0 efter mål av Mark Stone, Matt Duchene, Mark Scheifele och Corey Perry.

Inför gruppfinalen mot Finland imorgon leder kanada grupp B med sex raka segrar och 18 poäng – lika många som Finland. Kanadensarna har dock en vansinnigt bra målskillnad (34-4), och ligger för tillfället före Finland i tabellen.

I och med förlusten står det också klart att Frankrike inte kan avancera till kvartsfinal, även om man skulle klara av att vinna Vitryssland i sin sista match.

Ryssland - Norge 3-0 (0-0,2-0,1-0)
Kanada - Frankrike 4-0 (1-0,1-0,2-0)

Diskussion om artikeln