Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Sydmedi såld till privatperson

Från 2016
Läkare i vit rock.
Bildtext Arkivbild
Bild: Laura Pohjavirta / Yle

Läkarcentralen Sydmedi i Närpes och Kristinestad har sålts till Heikki Seppälä från Vasa. Den förre ägaren är Promedi som nu valt att satsa fullt ut på sina nya lokaler i Vasa som man öppnar i sommar.

I ett pressmeddelande förklarar man att ägarbyget hjälper till att säkerställa utvecklingen av Sydmedi. Framöver kommer Sydmedi vara ett helt och hållet självständigt bolag.

- Promedi kommer inte att vara med i beslutsfattandet utan styrelsen kommer att bestå av lokala personer. Men vi kommer även i fortsättningen att köpa specialläkartjänster av Promedi, säger Heikki Seppälä till Yle Österbotten.

Seppälä säger också att Promedis och Sydmedis slogan är lokal omsorg och han vill behålla och förstärka den.

Han kommer eventuellt att stå som vd till en början men han säger att verksamheten rent praktiskt kommer att skötas av enhetschef Mikaela Lundell.

Sydmedi har tio anställda. Huvudkontoret finns i Närpes men man har också verksamhet i Kristinestad. Sydmedi satsar främst på företagshälsovård.

Heikki Seppälä är en erfaren företagare från Vasa men han har köpt Sydmedi som privatperson. Seppälä äger firman Seppäläs skolfoto.

Mitt i stan huset i Närpes
Bildtext Sydmedi finns i Mitt i stan-fastigheten i Närpes.
Bild: YLE/ Caroline Lång