Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Chefstränaren Jalonen: ”Vi är inte på väg till Moskva”

Från 2016
Uppdaterad 17.05.2016 14:40.
Kari Jalonen, Finlands chefstränare, VM 2016.
Bildtext Kari Jalonen ser gärna att Finland spelar semifinal i Sankt Petersburg.
Bild: All Over Press

Gruppsegern står på spel då Finland och Kanada drabbar samman i kväll. Laget som vinner spelar garanterat sin kvartsfinal i Sankt Petersburg.

Matchen mellan Ryssland och Sverige spelas samtidigt som Kanada och Finland drabbar samman. Efter de avslutande matcherna vet vi även var turneringen fortsätter för Finlands del på torsdag.

Besegrar Finland Kanada, oberoende om det är under ordinarie matchtid, efter förlängning eller straffar, så spelar lejonen sin kvartsfinal på torsdag i Sankt Petersburg. Förlorar Finland samtidigt som Sverige slår Ryssland blir det för lejonens del att åka till Moskva. Detta alltså om Finland blir tvåa i grupp B och Ryssland trea i grupp A.

– Vi gick igenom scenariot i går kväll och nu behöver ingen fokusera på förutsättningarna. Alla vet hur läget ser ut och vi är inte på väg till Moskva, säger Kari Jalonen till Yle.

Finlands båda målvakter Mikko Koskinen och Juuse Saros har gjort väl ifrån sig i turneringen. Mot Kanada är det Koskinen som står mellan stolparna. Ett beslut han inte vill diskutera alltför mycket i media.

– Beslutet är fattat och jag börjar inte och spekulera kring det. Vi lever i stunden och nu skall vi njuta av situationen, slår Jalonen fast.

VM-turneringen avslutas i Moskva där semifinalerna, bronsmatchen och finalen spelas under veckoslutet. Semifinalerna står på programmet på lördag och medaljmatcherna på söndag.

Diskussion om artikeln