Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Perry efter att ha försökt skada Laine: ”Jag minns ingenting”

Från 2016
Uppdaterad 19.05.2016 13:10.
Patrik Laine fick extrauppvaktning av Kanada matchen igenom.
Bildtext Patrik Laine fick känna på extrauppvaktning av Kanada matchen igenom.
Bild: All Over Press

Dubble OS-guldmedaljören Corey Perry delade ut en mycket ful bentackling mot lejonens 18-åring Patrik Laine. Hockeyvärlden rasar, men Perry själv rycker på axlarna.

Finlands fantastiska spel i all ära, det stora samtalsämnet efter lejonens 4–0-seger mot Kanada var Perrys påhopp på Laine.

Både kanadensiska och finländska hockeyvänner var snabba med att döma ut den rutinerade Anaheimyttern för ett tilltag som kunde ha slutat riktigt illa för supertalangen Laine. I mittzon med pucken långt borta fällde Perry det finländska löftet med en elak bensax.

Men någon ursäkt från Perrys sida var inte aktuell. Tvärtom hade storstjärnan drabbats av akut minnesförlust.

– Jag minns ingenting. Han missade väl inget byte, gjorde han? Jag kommer inte ihåg att jag skulle ha träffat honom, säger Perry i intervjuzonen i S:t Petersburg.

Laine: "En ära"

Patrik Laine själv kom ihåg situationen desto bättre, men tog uppståndelsen med ro.

– Lite sved det, men jag börjar inte kommentera det desto mer. Alla såg säkert vad som hände, jag har egentligen inget att säga om det, säger Laine efter en match där han blev sällsynt hårt uppvaktad av kanadensarna.

– Det är onödigt att börja gnälla på det. Det är bara att titta på resultattavlan vad siffrorna säger. Det är en ära att bli uppvaktad av såna spelare, säger Laine.

Odisciplinerat Kanada

Över huvud taget spelade kapten Perry och hans Kanada mer odisciplinerat mot Finland än tidigare under turneringen.

– Det blev ett par onödiga utvisningar, men några av dem var också hårt dömda. Får vi bort utvisningarna så blir det bra, säger Perry som också passar på att berömma Finland.

– De spelade bra. De pressade oss hårt. Vi gjorde ett par misstag, det gäller bara att få bort dem till nästa match, säger Anaheimprofilen.

En blivande NHL-profil kan i sin tur vara lättad över att ha genomlevt Kanadamatchen utan svårare skador.

– Det var roligt att märka att jag kan spela bra mot såna här spelare. Det var en viktig seger, för mig och för laget, säger Patrik Laine.

Diskussion om artikeln