Hoppa till huvudinnehåll

Sport

The Hockey News om Perrys bentackling på Laine: "Fult spel"

Från 2016
Uppdaterad 19.05.2016 13:10.
Corey Perry tacklar Jarno Koskiranta.
Bildtext Corey Perry risas i medier, också i hemlandet Kanada.
Bild: /All Over Press

Anrika The Hockey News sällar sig till skaran av röster som kritiserar Corey Perrys fula tackling på Patrik Laine i den andra perioden av matchen mellan Finland och Kanada. THN-redaktören Ken Campbell skriver att det är föraktligt.

Ken Campbell skriver att han själv hade svårt att avgöra huruvida Corey Perrys tilltag var avsiktligt eller inte, men att han litar på två rutinerade före detta NHL-proffs, Ray Ferraro och Bob Errey som är hockeyexperter för Kanada-baserade TSN broadcast, som bägge två gav skäll åt sin landsmans tackling.

– Det är verkligen fult spel. Man kan inte göra så där. Corey Perry skulle få fnatt om Patrik Laine hade gjort det samma åt honom. Det är smutsigt spel och det gillar jag inte, säger Ferraro.

Se tacklingen här!

– Jag tyckte inte heller om det. Det är onödigt, helt klart, säger Errey.

På basen av de två ovannämndas kommentarer drar Campbell slutsatsen att Perrys tilltag var föraktligt.

Samtidigt skriver Campbell att Laine, i egenskap av Finlands bästa spelare, hela tiden får utstå extra mycket fysiskt spel, vilket är helt okej. Men att syssla med så smutsiga drag som Perry gjorde är fult. Campbell anser att Perry borde stängas av i nästa match trots att Laine kunde fortsätta spela i tredje perioden.

– Det är potentiellt farligt spel och kunde ha lett till att Laines turnering hade tagit slut. I värsta fall kunde han rentav ha kunnat missa första delen av hans första NHL-säsong, skriver Campbell på The Hockey News webbplats.

Diskussion om artikeln