Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Till attack mot Laine – nu kan Perry straffas

Från 2016
Uppdaterad 19.05.2016 13:09.
Corey Perry.
Bildtext Corey Perry.
Bild: EPA

Påhoppet på Patrik Laine kan få konsekvenser för Corey Perry. Situationen kommer att granskas av internationella ishockeyförbundet.

Finland slog Kanada med 4–0 i tisdags efter en imponerande insats, men mycket av eftersnacket handlade ändå om något helt annat. Corey Perrys bentackling på Patrik Laine kunde ha slutat illa för finländaren, men han klarade sig med ett nödrop.

Perry fick inget straff för tilltaget under matchen, men domen kan falla i efterhand. Internationella ishockeyförbundet IIHF har valt att granska händelsen.

– Finländska ishockeyförbundet kontaktade IIHF redan på tisdagskvällen och önskade att fallet ska granskas. IIHF har lovat att göra det, men det finns ingen exakt tidtabell för beslutet, säger finländska ishockeyförbundets ordförande Matti Nurminen till Yle.

"Minns ingenting"

I intervjuzonen efter matchen ryckte Perry bara på axlarna.

– Jag minns ingenting. Han missade väl inget byte, gjorde han? Jag kommer inte ihåg att jag skulle ha träffat honom.

Perry är känd för att ställa till med ett och annat fuffens i rinken. Det har skett flertalet gånger under hans år i Anaheim.

Kan missa kvarten

Patrik Laine var lika fåordig.

– Lite sved det, men jag börjar inte kommentera det desto mer. Alla såg säkert vad som hände, jag har egentligen inget att säga om det.

Förbundskaptenen Kari Jalonen var tydligare i sin åsikt.

– Han försökte skada vår spelare.

Om Perry får ett straff, kan han tvingas se torsdagens kvartsfinal mot Sverige från läktarplats.

Diskussion om artikeln