Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Personalen måste bort från mögeldrabbad läkarmottagning i Hangö

Från 2016
Uppdaterad 20.05.2016 08:42.
hälsocentralen i hangö
Bild: Yle/Börje Broberg

Mögelproblemen på läkarmottagningen i Hangö är större än vad man räknat med. Mottagningen måste evakueras så fort som möjligt.

Det beslutade grundtrygghetsnämnden beslutade på sitt möte i går (torsdag 19.5).

Läkarmottagningen, laboratoriet och eventuellt tandläkarmottagningen flyttas enligt planerna till bäddavdelning ett. Bäddavdelning ett flyttar i sin tur till bäddavdelning två.

Det innebär att planerna för att ändra om bäddavdelning två till ett effektiverat serviceboende skjuts fram med åtminstone ett halvt år. Efter ett halvt år är det meningen att situationen ska utvärderas.

Tanken var att den nya serviceavdelningen skulle tas i bruk i början av juni. Personalen som skulle ha flyttat över till det serviceboendet bildar i stället en personalpool. Samarbetsförhandlingarna med personalen fortsätter också.

Bäddavdelning ett och två har varit till hälften fyllda, därför kan man slå ihop dem. Dessutom är det inte nödvändigt att de som bor på Källans vårdhem i det här skedet flyttar över till stadens eget serviceboende, konstaterade grundtrygghetsdirektör Elisabeth Kajander i sin beredning inför nämndens möte.

Diskussion om artikeln