Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Egypten hittade kvarlevor i Medelhavet

Från 2016
Uppdaterad 20.05.2016 15:31.
Spaningar efter försvunnet plan
Bildtext Spaningar efter försvunnet plan.
Bild: Reuters

Egyptiska myndigheter har hittat kvarlevor efter vad som tros vara passagerare i det passagerarplan som försvann över Medelhavet på torsdagen.

En kroppsdel, två flygplanssäten och bagage är det senaste som egyptiska myndigheter har upptäckt i området norr om den egyptiska kuststaden Alexandria, där man letar efter det försvunna Egyptair-planet.

Det sade Greklands försvarsminister Panos Kammenos som hade fått uppgifterna från Egypten.

Tidigare på fredagen uppgav den egyptiska armén att den hittat vrakdelar efter det planet.

Vrakdelar och vad man tror vara passagerarnas tillhörigheter påträffades 290 kilometer norr om kuststaden Alexandria, uppgav armén då. Armén sade sig leta efter planets färdskrivare i samma område.

Egyptairs flyg från Paris till Kairo försvann från radarn tidigt på torsdag morgon. Planet flög på drygt 11 kilometers höjd och hade flugit 16 kilometer in i egyptiskt luftrum när det försvann. Det befann sig då omkring 280 kilometer från Egyptens kust. De 66 ombordvarande befaras ha omkommit.

Den egyptiska luftfartsministern Sherif Fathy har sagt att det är mer sannolikt att det rör sig om ett terrordåd än att planet skulle ha drabbats av ett tekniskt fel.

De vrakdelar som hittades i går härstammade inte från det försvunna passagerarplanet.