Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Är du Svenskfinlands MacGyver?

Från 2016
Uppdaterad 11.02.2021 10:26.
Bildtext Vi saknar dig, mirakelmannen!
Bild: TV5

MacGyver (1985-1992) är utan tvekan en av både X- och Y-generationens absoluta favoritserier. Snart gör kultserien comeback. I väntan på nystarten söker vi efter Svenskfinlands egna MacGyver. Är det du?

Den förbluffande skickliga agenten och mirakelmannen Angus MacGyver, eller Mac som vi också kallade vår favorithjälte, slutade aldrig att överraska oss med sin finurlighet. Han inspirerade oss till egna kreativa lösningar i vår vardag och påminde oss om att allting är möjligt. Han förgyllde vår barndom helt enkelt.

Och snart är MacGyver tillbaka, fast med en ny skådespelare, Lucas Till, i huvudrollen. Kommer den nya upplagan att charma sockorna av dem som inte växte upp med honom såsom han gjorde med oss? Det får vi veta i höst då serien sparkar igång. Du kan se trailern för den nya upplagan här.

I väntan på nystarten tycker vi att det är hög tid för att hitta Svenskfinlands egna MacGyver (och därmed införa ordet ”macgajvra” i ordböckerna).

Är du Svenskfinlands MacGyver?

Eftermiddagsprogrammet Stiftelsens Pernilla Karlsson och Milli Hellström har båda en liten MacGyver inuti sig. Hur ska det gå?

Berätta i kommentarsfältet om dina macgajvringar i äkta MacGyver-anda, vare sig du är stolt eller kanske lite mindre stolt över vad du åstadkommit. Allting räknas!

Här är några av X3M-gängets macgajvringar:

Jag reparerade mammas kylskåp med en filmburk. D.v.s. en sådan där liten plastburk som kamerafilm kom i. Det här var i min ungdom.

― Janne Lindberg, producent

Buntband som duschdraperikrokar. Och orkar man inte hålla i sin ölburk kan man tejpa fast den med jesustejp i handen.

― Fredrika Lindholm, programledare

Jag reparerade hål i botten på bilen med kemisk metall samma dag som den skulle på besiktning.

― Dan Granqvist, programledare

Ifall man vill lyssna på musik under den tiden när man är i duschen så är det bara att sätta telefonen i en minigrip-påse och tejpa fast den.

― Emma Björkenheim, praktikant

Jag jobbade förut inom evenemangsbranschen och hade ofta mina svarta "keikkabyxor" på festivaldagarna. Efter en tid hade byxorna en hel del hål i sig av verktyg och annat slitage. Problemet fixade sig med svart jesustejp.

― Amie Borgar, producent

Diskussion om artikeln