Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Brassard: Vi kan inte spela så här mot Finland

Från 2016
Uppdaterad 22.05.2016 08:43.
Derick Brassard i VM 2016
Bildtext Derick Brassard.
Bild: EPA/ANATOLY MALTSEV

Kanada lyckades besegra USA i semifinalen och nu väntar final mot Finland på söndag. I finalen kan Kanada inte göra likadana misstag som man gjorde i semifinalen säger Derick Brassard.

Kanada såg ut att få en enkel väg till finalen då man ledde semifinalen mot USA med 2–0 efter den första perioden.

Men i början av den andra perioden förändrades matchbilden och USA gjorde tre snabba mål innan Derick Brassard kvitterade i slutet av mittperioden.

Ryan Ellis kunde till slut skjuta Kanada till final men där krävs en bättre insats om man ska besegra Finland anser Brassard.

– Vi kan inte spela så här mot Finland. Vi måste komma på ett sätt att spela bättre i 60 minuter, säger han till TSN.

Finland besegrade Kanada med 4–0 i gruppspelet och både Brassard och Matt Duchene menar att man måste komma igenom Finlands täta försvar för att man ska ha någon chans i finalen.

– I förra matchen började vi bra men de lyckades göra två mål i den andra perioden. De försvarar bra och väntar på att motståndarna ska göra misstag. Vi måste försöka hålla pucken i deras zon och hitta luckor, säger Brassard.

– Jag förväntar mig en likadan match som i gruppspelet och jag är glad att vi mötte Finland där. Finland är ett lag som försvarar bra och jag tror det blir en jämn match med få mål, säger Matt Duchene.

Finalen mellan Finland och Kanada börjar klockan 20.45 och ni kan följa med och delta i chatten på Yle Sportens webbplats med Mats Ahlnäs och Christoffer Herberts från klockan 20.15.

Diskussion om artikeln