Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Mår du dåligt? Tala ut i Sekasin247-chatten

Från 2016
Uppdaterad 24.05.2016 12:31.
Puff för sluta panta chatten
Bildtext Tala ut i Sekasin247-chatten.
Bild: Sekasin

Har du svårt att prata om din psykiska hälsa eller har du ingen att prata med? Nu är det dags att bryta den onda cirkeln. Sekasin247-chatten finns här för dig dygnet runt hela veckan. #Sekasin

Hela denna vecka, alltså 23.5-29.5.2016, kan du chatta med professionella handledare om allt mellan himmel och jord i Sekasin247-chatten. Chatten är öppen dygnet runt, du är helt anonym och tjänsten är gratis.

Chatten är en del av Yles projekt Sekasin som lyfter fram psykisk ohälsa. Sekasin-projektet omfattar en pinfärsk dramaserie om ämnet. Du hittar alla avsnitt på Arenan. Kolla in den tvåspråkiga taggen på sociala medier och dela med dig av dina egna tankar och erfarenheter.

Du är inte ensam

Visste du att var femte ung person lider av psykiskt illamående och har någon gång skurit sig själv? Varannan av oss upplever psykisk ohälsa under vår livstid.

Visa videon på Facebook

Här berättar Succémorgons programledare Fredrika Lindholm om när hon mådde psykiskt dåligt.

X3M-tv: #Sekasin: Fredrika Lindholm om när hon mådde psykiskt dåligt - Spela upp på Arenan

427 600 av oss äter antidepressiva läkemedel. Det är ändå mindre än i Island, Sverige och Danmark.

Visa videon på Facebook

Enligt WHO kommer depression att vara den största enskilda hälsorisken i världen tills år 2030. Våga prata om psykisk ohälsa.

Glöm inte att du kan också prata med professionella handledare i Sluta panta-chatten måndagar, tisdagar och fredagar klockan 19.00-22.00 året runt.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln