Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skrabb ryggskadad – bars ut på bår

Från 2016
Uppdaterad 24.05.2016 21:08.
Simon Skrabb skadade sig i hemmamatchen mot AIK.
Bildtext Simon Skrabb skadade fick ett knä i ryggen och fördes till sjukhus. (arkivbild)
Bild: All Over Press

Gefles Simon Skrabb åkte på en ryggskada i hemmamatchen mot AIK och lämnade planen på bår. Han fördes till sjukhus med ambulas efter att ha fått ett knä i ryggen.

Olyckan var framme strax före pausvilan då Gefles 21-åring från Jakobstad fick ett motståndarknä i ryggen. Skrabb föll till marken och blev direkt utbytt.

Gefles tränare Roger Sandberg var givetvis oroad över sin lovande anfallares hälsa.

– Jag är mest oroad för Simon. Han åkte till sjukhus med en ordentlig smäll i ryggen, sade Sandberg på presskonferensen efter matchen enligt Aftonbladet.

Skrabb låg isolerad i ett behandlingsrum och då smärtan förvärrades fördes han med ambulans till sjukhus. Ambulanspersonalen injicerade morfin för att minska på smärtan.

– Han har svårt att röra sig så vi måste få en vidare undersökning för att se exakt vad det är för en skada. Han har fått en rejäl blödning i mjukdelarna. Det kan vara att blödningen ligger och klämmer på en nerv. Vad det verkar är inte ryggraden öm och det är positivt, säger lagets sjukgymnast till Aftonbladet.

Medspelarna oroliga

Stämningen bland Skrabbs lagkompisar var givetvis inte på topp efter att de hört om finländarens skada. Att laget dessutom förlorade matchen med 0–1 gjorde kvällen extra mörk för nästjumbon från Gävle.

– Vi fick höra att han inte hade någon känsel i benen. Det var riktigt tungt, sade mittfälttaren Jonas Lantto.

Gefles läkare Alexander Wirdby följde med Skrabb till sjukhuset.

– Simon kommer sannolikt att röntgas och ligga kvar på sjukhuset under natten. Men som jag bedömer det nu är det en mjukdelsskada och ingen skada mot ryggpelaren. Jag både tror och hoppas att Simon snart kan vara tillbaka, sade Wirdby till Aftonbladet på måndag kväll.

Diskussion om artikeln