Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jaromir har inte ändrat sig – World Cup spelas utan Jagr

Från 2016
Jaromir Jagr spelar i kladno under NHL-lockouten
Bildtext Det blir ingen landslagscomeback för Jagr.
Bild: EPA / Peter Hudec

Jaromir Jagr kommer inte att ställa upp i World Cup som spelas på hösten. 44-åringen har tackat nej till landslagsspel efter ett telefonsamtal med Tjeckiens chefstränare Martin Rucinsky.

Förra våren meddelade hockeylegenden Jaromir Jagr att han gjort sitt i det tjeckiska landslaget. Han meddelade om sitt beslut efter hemma-VM där Tjeckien slutade fyra och Jagr valdes till turneringens mest värdefulla spelare.

Flera ishockeyvänner inklusive landslagscoachen Rucinsky hade hoppats att Jagr ännu en gång skulle ha dragit på sig landslagsskjortan. Under helgen diskuterade duon ärendet per telefon och Jagr meddelade Rucinsky att han inte kommer att finnas till landslagets förfogande i höst.

Karriären fortsätter – åtminstone med en säsong

44-åringen spelade i år en mycket lyckad NHL-säsong och i grundserien stod han för saldot 27+39 på 79 matcher. Jagr har kontrakt med Florida Panthers även för säsongen 2016-2017 där han är klubbkompis med Alexander Barkov och Jussi Jokinen.

World Cup spelas i Toronto mellan 17.9 och 1.10. Tjeckien är i samma grupp med Kanada, USA och ett lag bestående av de bästa spelarna från Europa, förutom från Finland, Sverige, Ryssland och Tjeckien.