Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sjukgymnasten om Skrabb: ”Kan inte gå just nu”

Från 2016
Uppdaterad 24.05.2016 21:08.
Simon Skrabb.
Bildtext Simon Skrabb.
Bild: Daniel Malmberg/All Over Press

Simon Skrabb fick morfin och fördes till sjukhus efter en otäck smäll mot ryggen i Gefles match mot AIK. Klubbens sjukgymnast Daniel Almqvist säger till Yle Sporten att läget inte har förbättrats. ”Han har väldigt ont just nu.”

Det var i slutskedet av den första halvleken i måndagens allsvenska match mot AIK som olyckan var framme för Simon Skrabb. Gefleanfallaren landade illa på ryggen och blev utburen på bår.

Han tvingades bryta med svåra smärtor. Han fick morfin av ambulanspersonalen och fördes till Gävle sjukhus. Där är han fortfarande.

– Han har gjort en röntgen som visar att det inte är frågan om en skelettskada. Det är en mjukdelsskada. Han har väldigt ont just nu och kan fortfarande inte gå. Han ska träffa en ortoped under dagen och fysioterapeuter på sjukhuset för hjälp med olika rörelser. Sedan får vi se. Men enligt Simon är det inte mycket bättre i dag, säger Gefles sjukgymnast Daniel Almqivst till Yle Sporten.

Dementerar känselbortfall

I svensk press skrevs det efter matchen om att Skrabb hade känselbortfall i benen. Det dementerar Almqvist.

– Det handlar om lokal ryggsmärta. Han hade väldigt ont och smärtorna fortsatte. Därför fördes han på vidare undersökning, säger Almqvist.

Hur ser du på skadesituationen?

– Innan han landar på ryggen landar han på motståndarnas häl. Där blir det en ganska hård stöt mot ryggen. Strax innan får han en tackling också, tappar balans och roterar. Där kan någon annan skada ha uppkommit. Det måste ha träffat väldigt illa, men landar man på ett hårt föremål som hälen kan det ge tryck mot ryggen.

– Men det är väldigt svårt att säga något konkret ännu. Jag har inte pratat med medicinsk personal på sjukhuset. Jag har pratat med Simon och enligt honom känns det inte bättre.

Inte aktuellt med landslagsspel

I måndags blev Jaroprodukten Skrabb uttagen till U21-landslagets EM-kvalmatch mot Färöarna. Den dusten spelas den 2 juni i Torshavn.

Det är en vecka till den matchen. Före det ska allsvenska nästjumbon Gefle spela mot Hammarby, den sista seriematchen före EM-uppehållet. Enligt Almqvist är det inte aktuellt att Skrabb skulle medverka i Hammarbymatchen eller EM-kvalmatchen nästa vecka.

– Som det ser ut nu kommer han inte att medverka.

Gefle tränar nästa vecka och tar paus från den 4 juni.

Diskussion om artikeln