Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Arsenal värvar stenhård mittfältare – "Vill göra fansen glada"

Från 2016
Granit Xhaka, februari 2016.
Bildtext Granit Xhaka byter Tyskland mot England.
Bild: All Over Press

Schweizaren Granit Xhaka flyttar till England från tyska Borussia Mönchengladbach. Det hårdföra mittfältsankaret har skrivit på för Arsenal.

Arsenal har i flera års tid suktat efter en riktigt högklassig balanserande mittfältare. Nu ska en ny spelare försöka fylla luckan: Granit Xhaka.

Övergången har varit på tapeten en längre tid och har nu bekräftats. Arsenal meddelar att Xhaka flyttar till London med ett kontrakt som sträcker sig över flera säsonger.

– Jag är väldigt stolt över att komma till Arsenal. Jag kommer ge allt för att hjälpa laget vinna pokaler och göra fansen glada, säger Xhaka i ett pressmeddelande.

Granit Xhaka, 23, förbereder sig som bäst för EM med Schweiz. Han kommer närmast från Borussia Mönchengladbach, där han hörde till den tyska ligafyrans viktigaste spelare den gångna säsongen.

– Vi har spanat in honom under en lång tid och han är en spelare som kommer tillföra kvalitet till vårt lag, säger Arsenals manager Arsène Wenger.

Xhaka är en passningssäker och tacklingsfrisk spelare som gjorde sex mål i Bundesligan den förra säsongen, men han tog även tre röda kort – tangerat mest i Europas fem största serier.

Transfersummen är inte offentlig, men i engelsk press spekuleras den ligga omkring 40 miljoner euro.

Diskussion om artikeln