Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Laine och Aho till World Cup? Lejonen pekas ut som svart häst i Kanada

Från 2016
Uppdaterad 26.05.2016 20:01.
Finlands spelare, ishockey-VM 2016.
Bildtext Kommer alla dessa spelare att spela World Cup-ishockey i höst?
Bild: All Over Press

På fredag tas Finlands trupp till höstens World Cup i ishockey ut. Sju platser finns kvar att fylla – och två av dem bör gå till lejonens VM-tonåringar, enligt Toronto Sun.

Med tre månader att gå till själva turneringen ska World Cup-trupperna i ishockey spikas. På fredag klockan 10 kommer lejonlotsen Lauri Marjamäki att presentera sitt slutliga lag – och spekulationerna om vem som väljs går heta.

16 spelare togs ut redan i början av mars, och sju platser finns kvar att fylla: en målvakt, tre backar och tre anfallare ska plockas ut.

Mikko Koskinen, VM 2016.
Bildtext Mikko Koskinen en kandidat till den öppna målvaktsposten.
Bild: All Over Press

När Toronto Sun-reportern Michael Traikos går igenom trupperna lag för lag plockar han i Finlands fall in följande spelare: målvakten Mikko Koskinen, backarna Juuso Hietanen, Jyrki Jokipakka och Petteri Lindbohm, samt anfallarna Sebastian Aho, Erik Haula och Patrik Laine.

Mycket har ändrat sedan den första uttagningen, påpekar Traikos, och syftar framför allt på VM i Ryssland där Laine valdes till turneringens mest värdefulla spelare och även Aho gjorde väl ifrån sig i silverlaget.

– De har visat fina takter och väckt positiva tankegångar hos mig, sade Lauri Marjamäki om Aho och Laine för ett par dagar sedan.

”Finland svart guldhäst”

Även Sportsnet i Kanada lyfter ett varningens finger för lejonen inför World Cup, och skriver att det är Finland snarare än Sverige som man ska se upp för i grupp B. Finland är en svart häst i guldkampen, skriver Sportsnet.

– Trion Aleksander Barkov, Jussi Jokinen och Laine har en otrolig kemi. Lagets målvakter – Tuukka Rask, Pekka Rinne och nu Koskinen (?) – håller i jämförelse med vem som helst. Och rollspelare som Leo Komarov och Valtteri Filppula spelar den typ av laget-först-ishockey som behövs för att vinna.

World Cup i Toronto inleds den 17 september.

Leo Komarov och Brad Marchand, VM 2016.
Bildtext Rollspelare som Leo Komarov är värdefulla, anser Sportsnet.
Bild: All Over Press

Toronto Suns blåvita World Cup-trupp:

(i dagsläget outtagna spelare i kursivt)

Målvakter:
Tuukka Rask
Pekka Rinne
Mikko Koskinen

Backar:
Esa Lindell
Olli Määttä
Rasmus Ristolainen
Sami Vatanen
Juuso Hietanen
Jyrki Jokipakka
Petteri Lindbohm

Anfallare:
Aleksander Barkov
Joonas Donskoi
Valtteri Filppula
Mikael Granlund
Jussi Jokinen
Mikko Koivu
Leo Komarov
Lauri Korpikoski
Jori Lehterä
Teuvo Teräväinen
Sebastian Aho
Erik Haula
Patrik Laine

Diskussion om artikeln