Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kaj Kunnas har drabbats av hjärninfarkt

Från 2016
Uppdaterad 26.05.2016 10:31.
Kaj Kunnas på Idrottsgalan 2014.
Bildtext Kaj Kunnas.
Bild: Yle/Antti Koivukangas

Yle Sportens långvarige medarbetare och Yle Urheilus nuvarande redaktör Kaj Kunnas har drabbats av en hjärninfarkt. Nu väntar en lång sjukledighet.

Det var tidigt på tisdag morgon som Kaj Kunnas fick en hjärninfarkt. Han behandlas som bäst på sjukhus och kommer att vara sjukledig en längre tid.

Kunnas hoppas att han nu i fred tillsammans med nära och kära får koncentrera sig på rehabiliteringen. Han riktar även ett stort tack till sjukhuspersonalen.

– Just nu känns det som om jag hade turen med mig. Jag hade tur som inte fick infarkten medan jag sov, utan fick behövlig hjälp av grannar och många hälsovårdsexperter, säger Kunnas på Yle Urheilus webbplats.

– Yrkeskunnighet och inställning är grunden till allting – också i idrott. Det känns precis som om jag kommit in i lejonens omklädningsrum, där alla runtomkring mig har en egen, viktig roll. Här finns endast förstakedjor.

Rapporteringen om hjärninfarkten kom på initiativ av Kunnas själv för att ge honom och hans närmaste krets ro att fokusera på återhämtningen, uppgav Yle Urheilus chef Panu Pokkinen.

Diskussion om artikeln