Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Räikkönen: Vi är inte plötsligt bakom Red Bull

Från 2016
Max Verstappen och Kimi Räikkönen på podiet, Barcelonas GP, våren 2016.
Bildtext I Spaniens GP i Barcelona var Kimi Räikkönen tvåa bakom Max Verstappen.
Bild: All Over Press

Poängledningen över stallkamraten Sebastian Vettel värmer inte Kimi Räikkönen ett dugg – han vill att Ferrari är på topp. I Spanien var Red Bull bättre, men det var endast ett undantag, menar Räikkönen.

Kimi Räikkönen har varit på prispallen i tre av de fyra senaste loppen och avancerade till tvåa i VM-serien tack vare andraplatsen i Spaniens GP för knappa två veckor sedan.

Men det värmer inte ex-världsmästaren. Inte heller faktum att han i dagsläget har samlat tretton poäng mera än stallkamraten Sebastian Vettel, som ligger fyra i sammandraget bakom Nico Rosberg, Räikkönen och Lewis Hamilton.

– Vi leder inte. Vi vill vara etta och tvåa i VM-serien, det är det viktiga. Många saker kan hända och just nu är vårt huvudfokus att vinna lopp, sade Räikkönen på dagens presskonferens i Monaco enligt ESPN.

– Vi vill hela tiden vara stallet som de andra vill besegra. Det ger åtminstone mig mycket mera tillfredsställelse än var vi ligger i sammandraget efter fem tävlingar. Det som betyder något är poängen man samlat i slutet av året och att vi kan pusha oss dit vi vill nå.

"Vi ligger definitivt framför dem"

I Barcelona höll Max Verstappen undan för Räikkönens attacker och gav Red Bull-stallet säsongens första seger, och även Verstappens stallkamrat Daniel Ricciardo höll mycket god fart innan sina problem med bilen.

Men Räikkönen ser inte att Red Bull nu övertagit Ferraris plats som Mercedes främsta utmanare. Det sker inte över en natt, menar han.

– Vi skulle mycket hellre vunnit (i Barcelona) men det hände inte. Det betyder ändå inte att vi nu skulle befinna oss bakom Red Bull. I Barcelona var de framför oss med en bil, men vi anser definitivt att vi ligger framför dem i fart, säger Räikkönen.

– Vi vill vara vinnare, det är alltid målet. I Barcelona hade vi chansen men av många olika orsaker klarade vi inte av att utnyttja den. Men jag tycker inte att Red Bull plötsligt är framför oss – det är bara något som hände i det förra loppet.

Säsongens sjätte formel 1-deltävling körs i Monaco på söndag.