Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Dödsfallet i Replot: Mannen nekar fortsättningsvis till dråp

Från 2016
Uppdaterad 26.05.2016 07:42.
Polisbil.
Bild: Philip Stenkula

På lördagsmorgonen den sjunde maj hittades en kvinna död i sin bostad i Replot i Korsholm. I bostaden befann sig också kvinnans man som polisen grep. Mannen är misstänkt för dråp men han har inte erkänt dådet.

Polisen har förhört mannen flera gånger och kommer att fortsätta förhören. Mannen har erkänt att han befann sig i bostaden vid tillfället men inte att han orsakat hennes död.

Mannen beskyller ändå ingen annan för att ha dödat hans fru. Förundersökningsledare Eero Välimäki säger att mannen är skäligen misstänkt för att ha deltagit i dådet.

På kvinnans kropp fanns tecken på yttre skador. Hon har obducerats men Välimäki vill inte gå in på detaljer.

Välimäki säger att när såväl den tekniska undersökningen som obduktionen är helt klara kan man gå in i förhör med mannen med helt nya frågor.

Händelseförloppet utreds

Det polisen försöker få klarhet i just nu är händelseförloppet. Man vet alltså att kvinnan och mannen befann sig ensamma i bostaden men hur det gick till när kvinnan dog är ännu höjt i dunkel.

Därför har polisen hört några andra personer som möjligen kunde klarlägga vad som hänt i bostaden.

Ingen av de personerna är dock misstänkta eftersom det står klart att kvinnan och mannen var ensamma i bostaden.

Förundersökningen beräknas vara klar om två till tre månader. Välimäki säger att det kan ta så länge i och med att det tar länge att få rapporterna från den tekniska undersökningen och obduktionen klara.