Halstrade kräftor med fänkålssallad
Från 2016
Publicerad 26.05.2016 14:04.
Bild: Marika Hill / Five Corners Production
Filip Langhoffs snabbrätt med lätt kokta och halstrade kräftor tillsammans med syrlig majonnäs och fånkål.
Halstrade kräftor med fänkålssallad
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 18 min, varav förberedelser 15 min
Ingredienser
- 15 st kräftor - (kräftorna)
- dill - (kräftorna)
- rybsolja - (kräftorna)
- 1 st ägg - (majonnäsen)
- 2 st kräftor - kött och saft, (majonnäsen)
- 2 deciliter (dl) neutral olja - (majonnäsen)
- salt - (majonnäsen)
- citron - (majonnäsen)
- 1 st fänkål - stor, (fånkålssalladen)
- kallpressad rybsolja - (fånkålssalladen)
- salt - (fånkålssalladen)
- peppar - (fånkålssalladen)
- citron - (fånkålssalladen)
Instruktioner
Kräftorna
Koka kräftorna i saltat vatten med litet dill i cirka en minut.
Halstra snabbt på mycket het grill en-två minuter på vardera sidan.
Majonnäsen
Blanda alla ingredienser och mixa till majonnäs med en stavmixer.
Smaka av med salt och citron.
Fånkålssalladen
Strimla fänkålen på mandolin.
Krydda med rybsolja, salt, peppar och citron.