Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Soppa på kräftor

Från 2016
Från jord till bord: Kräftsoppa på kräftskal och grönsaker - Spela upp på Arenan

Filip Langhoff tar vara på kräftskalen från gårdagens skiva och lagar en soppa med smak av tomat, fänkål och vitt vin.

Soppa på kräftor

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 35 min, varav förberedelser 15 min

Ingredienser

  • 0.5 kilogram (kg) kräftskal
  • 2 matsked (msk) olja
  • 1 st fänkål
  • 1 st knippe dill
  • 1 st lök med blast
  • 2 matsked (msk) tomatpuré
  • 3 deciliter (dl) vitt vin
  • 0.5 liter (l) vatten
  • 2 st tomater
  • 1 deciliter (dl) kräftkött

Instruktioner

Hacka löken i grova bitar och spara blasten.

Hacka fänkålen och spara de gröna stjälkarna och blasten till senare.

Skölj kräftskalen noggrant i rinnande, kallt vatten så att det inte är för salta.

Fräs kräftskalen i olja tills de får litet färg, tillsätt den hackade löken och fänkålen samt dillen.

Tillsätt tomatpurén. När den är fräst, häll i vin, låt koka upp och tillsätt vatten.

Låt koka i 10 minuter, sila av och servera med finskuren blast, tomattärningar och finskuren fänkål.

Toppa med kräftkött om det har blivit kvar från kräftskivan.