Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Här har du sommarens plågor

Från 2016
Hippiegitarr
Bildtext Vi listar sommarplågorna.
Bild: Creative Commons / stuarthampton

En sommar utan melodiska plågor är som en vinter utan slask. Otänkbart. Veckoslutskommittén har sonderat visterrängen och vaskat fram de största låtarna sommaren 2016 bjuder på.

Emil Assergård – All In

Assergård släppte sin första skiva redan 2013. Men nu har han bytt skivbolag och släppte låten All In i slutet av april. Vi vågar nästan gå all in på att låten rensar bordet på krogen.

Willy William feat. Keen'V - On s'endort

Willy William är aktuell med låten Ego som spelas flitigt på radiokanalerna runtom i världen. Nyaste låten On s’endort går helt på franska men har en universell nattklubbsvänlig ton. Känns nästan för kreddig för en plåga.

Lyssna på Willy Willam feat. Keen'V - On s'endort

Jakob Karlberg – Trädgårn

Jakob Karlbergs gjorde stor succé med låten Fan va bra och Trädgårn är en värdig uppföljare. Låten ger sköna vibbisar så väl i trädgårn som på segelbåten. #skadevahavellersjönåhavhej

Vigiland – Pong Dance

En sommarplåga i dess rätta bemärkelse. Stöpt i irritationens och repetitionens form. Pong Dance älskar du att hata och vice versa.

Galantis - No Money

Ifjol stod svenska Galantis för en av de största sommarhittarna med Peanut Butter Jelly. Kommer de att upprepa succén två år i rad? No Money har grym potential.

Alesso feat Nico & Vinz – I Wanna Know

I Wanna Know är en av de somrigaste låtarna bland alla kandidater. En låt som gör dina soliga söndagar på stranden lite bättre. Blunda när du lyssnar på den och plötsligt plockar du sju sorters blommor intill den melodiska midsommarstången.

David Guetta feat. Zara Larsson – This One’s For You

Ifall det blir en match mellan Frankrike och Sverige i EM låter vi än så länge vara osagt. Det som däremot är klart som Zlatan är att David Guetta och Zara Larsson fått äran att koka ihop den officiella EM-låten. Fotboll är en religion och gospelkören förkunnar dess budskap. En säker hit.

Mike Perry feat. Shy Martin - The Ocean

Mike Perry är en svensk DJ som ännu inte slagit igenom riktigt stort. Men låten The Ocean är hans stora genombrott. Vilken fantastisk sommarlåt!

Arash feat. Snoop Dogg – OMG

OMG är tillsammans med Pong Dance de mest irriterande låtarna årets sommarhitkavalkad har att bjuda på. Men, som den stora poeten Shakira sade en gång i tiderna: dina höfter kan inte bära falsk vittnesbörd. OMG är inget undantag.

RedOne feat. Enrique Iglesias, R. City, Shaggy & Serayah - Don't You Need Somebody

Visst är det härligt då storproducenter som RedOne dammar av gamla artister och låter solens strålar skina på dem än en gång. Vi snackar förstås om Shaggy. Han som hade hitten It Wasn’t Me för några årtionden sen. Konstellationen bjuder på en somrig låt som känslomässigt pendlar mellan Karibiens vita stränder och Stockholms glassiga uteställen.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln