Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Förslag: Fredrika Åkerö blir utvecklingschef i Raseborg

Från 2016
Bildtext Fredrika Åkerö är också ledamot för SFP i Raseborgs stadsfullmäktige.
Bild: Yle/Maud Stolpe

Raseborgs stad organiserar om förvaltningen och staden får en ny tjänst som utvecklingschef. Stadsdirektör Tom Simola föreslår att Fredrika Åkerö blir utvecklingschef.

Åkerö är politices kandidat och jobbar för närvarande som ungdomssekreterare i Raseborg.

Simola ansvarar för näringslivet

Åkerö skulle i och med utnämningen flytta över till den helt nya avdelningen för stadsutveckling och leda den.

Avdelningen har hand om näringsliv, turism, information, marknadsföring, logistik, skärgårdsfrågor och kultur.

Stadsdirektör Tom Simola ska ha huvudansvaret för näringslivsfrågorna. Staden skulle samtidigt ta över en stor del av det regionala utvecklingsbolaget Novagos arbetsuppgifter för att utveckla näringslivet.

Tom Simola kommundirektör i Kimitoön
Bildtext Tom Simola vill själv bära huvudansvaret för näringslivsfrågorna. Åkerö ansvarar för bland annat turism, information och marknadsföring.
Bild: Yle/Monica Forssell

Avdelningen för stadsutveckling är en del av den nya sektorn koncerntjänster. Förutom stadsutveckling hör också stadskansliet, ekonomi och personal till avdelningen.

Raseborg ska inte försvåra utvecklingen

En annan förändring är att intern service blir en del av den nya tekniska sektorn. Där föreslår stadsdirektören att byggnads- och miljöinspektionen slås samman och lyder under tekniska sektorn.

Stadsdirektören vill göra det enklare att skapa nya möjligheter för näringslivet. Han vill också att staden ska bli mycket sämre på att utveckla strikta tolkningar som försvårar samhällsutvecklingen.

Raseborgs stadsstyrelse tar på måndag (30.5) ställning till Simolas förslag för att skapa större helheter och minska antalet chefer inom stadens förvaltning inom ramen för Raseborg 2020.

Diskussion om artikeln