Hoppa till huvudinnehåll

Tro

Botar stress och onödiga tankar med kvanthealing

Från 2016
Uppdaterad 31.05.2016 11:07.
Troende: Kvanthealing mot tankar och stress - Spela upp på Arenan

Att vara troende är oftast väldigt privat, men i serien Troende följer vi flera personer med olika trosinriktningar och som aktivt lever ut sin övertygelse. De berättar öppet, rakt och ärligt om hur deras tro påverkat deras liv och vilka val de gjort på grund av sin tro.

Kvanthealer Carola Roselt använder en metod som heter Matrix Energetics. Med hjälp av den kan man ändra människors tankemönster så att de kan hela sig själv från sjukdomar och stress.

Carola ber sin kund ligga ner, blunda och slappna av. När Carola känner att det så kallade fältet är aktiverat, då kan sessionen börja. Fältet beskriver hon som ovillkorlig kärlek, med fältets hjälp kan man enkelt tömma huvudet på tankar. Själv ska Carola fungera som en katalysator för energin.

Carola Roselt är kvanthealer.
Bildtext Carola Roselt är kvanthealer.
Bild: Pampas Production

- Jag har läst böcker om kvantfysik där det står att ingen kan förklara vad det är frågan om. Så kanske inte lilla jag då heller behöver förstå, men det händer ganska stora saker. Vi har fått människor friska från kroniska sjukdomar och alla får en stor ro. Det beror hur din kropp tar emot det här, säger Carola.

Putsar bort tankar

Tanken är, att kvanthelaren ska kunna skala bort gamla invanda tankemönster och föreställningar från cellminnena tills endast kundens egna tankar finns kvar. Carola förklarar att kvanthealingen sägs basera sig på kvantfysik och att man genom att tömma tankarna kan komma fram till en nollfrekvens där människor, enligt henne, ska kunna hela sig själva.

- Människor har alldeles massor med onödiga tankar i sitt huvud. Det sägs att 95% är andras tankar och resten är dina egna. Så vi putsar bort lite andras tankar och sån här oro och onödig energi som kommer från andra, säger Carola.

Hon menar, att man skapar sitt liv med sina tankar och känslor. Vi blir programmerade under hela vårt liv och programmeringarna styr våra liv.

Helande pågar i Carolas mottagning.
Bildtext Helande pågår i Carolas mottagning.
Bild: Pampas Production

- Om vi till exempel läser fler gånger i tidningar att det är si eller så, då tror vi på det. Och när alla människor går omkring och tror på att nu blir det ett tredje världskrig och sånt här, så blir det säkert.

Människor kommer ofta till henne när de lider av sjukdom eller har väldigt mycket stress i kroppen. Enligt Carola kan man få bort både tumörer och sjukdomar som reuma med kvanthealingen, men det går inte att bota alla. Om en sjukdom inte går att bota med healing, så vill människan av någon anledning ha den kvar i sin kropp, eller hör till personens egna själsplan, tror Carola.

- Finns det en sådan orsak att du måste lära dig någonting av det här, så då kan vi inte ta bort det, för du är ännu på din lärdom av det här.

Sökte ett svar på dotters bortgång

Själv hittade Carola healingen under en väldigt svår period. Hon hade haft många motgångar i livet, men när dottern gick bort i plötslig spädbarnsdöd ville hon ha ett svar på varför?. När kyrkan inte erbjöd någon förklaring började hon gå på seanser.

- Jag fick genast kontakt med min dotter från andra sidan och hon kunde berätta vad det var för mening med allt. Meningen var det att vi skulle växa andligt, men jag var inte då ännu klar att börja göra någon healing. Jag var för instabil.

Den som själv har mycket att bearbeta ska inte hela andra, anser Carola. Man måste vänta tills man bearbetat det man varit med om innan man tar sig an andra. Plötsligt en dag kände Carola att hon var färdig med de motgångarna.

Carola Roselt utför kvanthealing.
Bildtext Carola utför kvanthealing.
Bild: Pampas Production

- En kväll så bestämde jag mig att nu är det slut. Nu är jag färdig. Nu har jag gått genom allt och nu har jag tillräckligt erfarenhet för att förstå och för att hjälpa.

Men hon var rådlös och visste inte vad hon skulle göra i framtiden. Det var då hon fick syn på en bok om kvanthealing med en metod som kallas Matrix Energetics. Hon fascinerades av att det sades, att man bara på några minuter kan göra verkligt stora saker och få människor helade. Det fanns ingen i Finland som sysslade med metoden, så hon åkte till Tyskland för att studera.
Ett och ett halvt år senare har hon utbildat kring 80 nya personer för att kunna använda metoden. Sedan Carola började praktisera kvanthealing har en hel del hänt.

- Jag började märka att det inte längre var bara Matrix Energetics. Det kunde komma någon anhörig från andevärlden. Det kunde komma glimtar av tidigare liv, men det kan ju vara så också att det är någon annans liv. Egentligen så finns det ingen tid. Det kan komma sånt här, att 1704 så dog du i pest.

Ibland säger kunder att det inte funkar

De allra flesta kunder blir, enligt Carola, hjälpta från sjukdom och stress. Men ibland kommer kunderna tillbaka och säger att healingen inte hjälpt dem.

Carola Roselt med klient.
Bildtext Carola med en klient.
Bild: Pampas Production

- Då frågar jag, men har ni inte känt det stora lugnet? Och de svarar att jo, det har jag nog känt och berättar att de har slutat stressa. Då förstår de att det har funkat, men människor vänjer sig bara så lätt vid förändringar, säger Carola.

Kunderna som kommer till Carola litar på att helande funkar redan innan de stiger in genom dörren. Men många finländare är skeptiska till helande. Tvivlar hon inte själv?

- Förstås. I början tvivlade jag hela tiden. Men då kunden hade en annan upplevelse och sa att det funkar. Jag har sett att det funkar, så nu tvivlar jag inte mera.

Redaktör: Alexandra Furu


I serien Troende, på söndagar på Yle Fem, följde vi också bl a prästparet Stråhlman som pusslar ihop vardagen, Marianne som får förbön för sin nervsjukdom och familjen Gädda som ska åka till Kenya som missionärer.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln