Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt
MGP

MGP-dansarna - Hur de tio dansarna valdes

Från 2016
Uppdaterad 31.05.2016 13:36.
MGP 2016: Dansarna del 2: Valet av de tio - Spela upp på Arenan

Koreografen Jessica Öller har under MGP-dansuttagningarna fått se över etthundra dansare visa upp vad de kan. Nu har hon den tuffa uppgiften att välja ut de tio som ska få medverka i MGP-finalen den 8 oktober.

För att kunna hålla koll på alla 105 danskandidater har Jessica videomaterial från de olika uttagningarna till sin hjälp. När hon går igenom videoklippen kan hon jämföra och hitta de bäst lämpade dansarna för årets MGP. Alla dansarna håller en hög nivå och det är inte lätt för henne att fatta beslut om vilka tio hon ska välja.

Det gavs prov på många olika dansstilar under uttagningarna och Jessica försöker i valet av dansare ta även den mångfalden i beaktande. Målsättningen är att så många dansstilar som möjligt skulle finnas representerade i den slutliga dansgruppen.

- Det var inte lätt att välja. Jag såg genast på några att de kändes rätt men så fanns där många sådana som överraskade under uttagningen. Nivån var väldigt hög, säger Jessica.

Jessica försöker hitta dansare som uppvisar flera olika egenskaper. Dansarna skall förstås kunna dansa men även utstrålningen spelar en väldigt stor roll. Det är också viktigt att dansarna i MGP har förmågan att snabbt lära in nya koreografier.

- Många av dansarna kommer att dansa i flera låtar, så då är det viktigt att de är beredda att jobba hårt

― koreograf Jessica Öller

DU är en av MGP dansarna!

MGP har filmat tre av de utvalda dansarna när de fick överraskningssamtal från Jessica. Via ett videomeddelande fick de den goda nyheten, "Du är med i MGP!".

- Jag hoppas du är lika ivrig som du var på uttagningarna och att du är förberedd på att jobba hårt, hälsar Jessica till en av de valda i sin videohälsning. Vi kommer att ha det jätteroligt tillsammans, avslutar hon sitt meddelande.

Dansarna viktiga för showen

Dansarnas bidrag till showen är väsentligt. Med deras hjälp lyfts MGP artisternas uppträdanden och blir till en visuell helhet som ser bra ut på tv. Alla finalister kommer ändå inte nödvändigtvis att ha dansare med sig på scenen.

- Allt med dansen siktar till att skapa en bra show och då skall balansen mellan låt, artist och dans vara rätt!

― koreograf Jessica Öller

Alla dansare presenterar sig här

I de kommande avsnitten av "MGP-dansarna" presenteras några av dansarna närmare. Vi kommer också att följa med hur dansarna har det på MGP-lägret 7-10.6.

Tv-finalen

Den direktsända tv-finalen sänds den 8 oktober i Yle Fem och på Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln