Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mourinhos hälsning: Glöm de senaste åren

Från 2016
Uppdaterad 27.05.2016 21:39.
José Mourinho är Manchester Uniteds man.
Bildtext José Mourinho är Manchester Uniteds man.
Bild: EPA

José Mourinho har haft många smeknamn genom åren. Nu vill han återskapa sitt rykte som en vinnare i Manchester United. ”Klubben behöver den bäste managern nu.”

Tre år efter legendaren sir Alex Fergusons farväl till Manchester United har den mest omsusade tränaren i fotbollsvärlden landat i Manchester.

På fredagen markerades en ny era på Old Trafford när José Mourinho tog över i klubben. United bekräftade de redan välkända ryktena om Mourinhos ankomst till klubben.

I en första intervju med klubbens egen tv-kanal passade portugisen på att skicka en hälsning till David Moyes och Louis van Gaal – de två tränare som förgäves försökt axla Fergusons mantel.

– Vi kan se på Man United ur två perspektiv. Ett är de tre senaste åren, det andra är historien. Jag föredrar att glömma de tre senaste åren och fokusera på historien och den gigantiska klubb som jag nu har tagit över, säger han.

"Jag är redo"

Mourinho skrev under ett treårskontrakt med United. I intervjun säger han att han ska göra precis allt för att ta United tillbaka till toppen i Fotbollseuropa.

Han inleder sitt jobb den 7 juli.

– Det här är rätt ögonblick för mig att ta över United. Det är en av klubbarna som jag tycker man kan kalla en gigant. Man måste vara förberedd och klubben behöver den bäste managern. Jag är redo.

– Jag kommer att göra precis allt för att ta oss i den riktning vi vill. Fansen förväntar sig att jag ska säga att jag vill vinna och spelarna måste lyssna på det. Så är det.

Diskussion om artikeln