Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Niinistö: Bråk har inget med fotboll att göra

Från 2016
Sauli Niinistö i Moskva 23.3..2016
Bild: Yle/ Susanna Sjöstedt

Det var inte själva matchen utan bråken efteråt som stal rubrikerna i torsdags då HJK och HIFK möttes i fotbollsligan. Det är händelser som även upprört president Sauli Niinistö.

Årets första derby mellan HJK och HIFK fick inte den fantastiska inramning som många hoppades på. Redan inför matchen drabbade lagens anhängare samman och efter matchen utbröt också slagsmål i Helsingfors. Sammanlagt greps elva personer.

President Sauli Niinistö gillade inte det han såg.

– Stämningen var väldigt bra på arenan och jag var glad över att få se det men allt förändrades väldigt snabbt efter matchen.

– Jag har svårt att förstå de här bråken och de har inget med fotbollen att göra. Att stöda ett lag ska inte få bli så att man börjar bråka, säger Niinistö i Yles TV-program Morgonettan.

President Niinistö var tidigare ordförande för Bollförbundet och var då med och anställde Mixu Paatelainen som chefstränare.

Paatelainen ledde landslaget i fyra år men fick sparken förra sommaren då resultaten uteblev och Finland misslyckades med att kvalificera sig till sommarens EM.

– Tränarens position är ganska så utsatt. Nu ska vi hoppas att det går bättre med Hasse Backe. Det blir tuffa matcher och under hösten får vi se hur vi ligger till, säger Niinistö.

Diskussion om artikeln