Hoppa till huvudinnehåll

X3M

The Heartbeat Band ute med ny singel om psykisk ohälsa

Från 2016
Heartbeat band
Bildtext Petter Näse, Markus Granfors och Felicica Eriksson från The Heartbeat Band
Bild: YLE / Ann-Catrin Granroth

I nya låten Pills kastar The Heartbeat band ljus på psykisk ohälsa och hur vi söker lätta utvägar för att må bättre.

The Heartbeat Band består av sångaren och gitarristen Markus Granfors, sångaren Felicia Eriksson, gitarristen Petter Näse, bassisten Eero Paalanen och trummisen Tuukka Aitoaho. Alla är hemma från Österbotten men numera är hälften av bandet bosatta i Sverige. Något som också försvårar processen att spela in låtar och ge ut en skiva.

- Under inspelningen av förra skivan pendlade mellan Stockholm och Vasa när vi spelade in låtar. Men nu bestämde vi oss för att låsa in oss tillsammans under påsken och fixa allt i samma veva. Det sammansvetsade oss också som band. Vi hade till exempel spysjuka tillsammans, säger Markus Granfors.

Räkna med kärlekens kraft

Senaste låten ut heter Pills och som namnet förtäljer handlar den om psykisk ohälsa.

- Det är inte inte så svårt att se att i vårt samhälle finns det folk som mår allt sämre och vi försöker hitta lätta utvägar i form av medicin och alkohol.

Även om låten tar upp väldigt tunga ämnen vill Markus poängtera att låten har ett hoppfullt budskap inbäddat i både vers och refräng.

- Om vi sku kramas lite mera så sku vi också må bättre. Trygghet och kärlek räddar folk ur många jobbiga situationer. Genom kärleken får vi kraft att orka bättre med vardagen.

Veckoslutskommittén: Intervju med The Heartbeat Band

Programmet är inte längre tillgängligt

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln