Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Anneli är Lyssnarnas Sommarpratare 2016

Från 2016
Uppdaterad 31.05.2016 17:18.
Bild på Anneli Heikkilä-Nordmyr
Bildtext Anneli Heikkilä-Nordmyr.
Bild: privat

Anneli Heikkilä-Nordmyr från Korsnäs är Lyssnarnas Sommarpratare 2016. Hon vann omröstningen och kommer att sommarprata i Radio Vega fredagen den 15 juli.

”Varför har ni inga barn? Ska jag måsta visa er hur det går till? Ska ni bara ha hundar hela livet? Har ni hundarna som era barn? Inte tänker ni väl komma hem med ett mörkhyat barn? Vet ni inte att provrörsbarn kan vara missbildade eftersom de tillverkas i ett labb!”

Anneli Heikkilä-Nordmyr och hennes man har fått utstå många närgångna frågor och expertutlåtanden om hur man gör barn under många års tid. Många av kommentarerna har varit väldigt sårande.

I över tio års tid har Anneli och hennes man längtat efter barn. Efter många år av hormonbehandlingar, provrörsbefruktningar, ovisshet, missfall och ångest har paret Nordmyr kommit så långt att de idag står i kö för adoption. Också den här processen har varit evighetslång och både Anneli och hennes man har granskats in i minsta detalj.

- Barnlöshet är ett ämne som för många är väldigt tabubelagt och nedtystat, men som behöver lyftas fram eftersom vi är många som längtar efter små fötters spring på golvet, säger Anneli.

Många har berörts av Annelis tävlingsbidrag som är en inledning till ett sommarprat. Hon fick flest röster och är Lyssnarnas Sommarpratare 2016.

Anneli Heikkilä-Nordmyr - finalist i Lyssnarnas sommarpratare 2016

Programmet är inte längre tillgängligt

När vi ringde henne för att berätta om tävlingsresultatet, blev hon väldigt glad. Sommarpratet är mer eller mindre klart.

- Eftersom det är ett ämne som ligger nära hjärtat och något vi lever med varje dag så gäller det bara att få ner alla tankar till pappers.

Anneli, som till vardags är företagare och jobbar som kock vill med sitt sommarprat lyfta fram vikten av att vara mera öppen och våga tala om barnlöshet. Anneli hoppas också att utomstående kan ta till sig informationen och bli finkänsligare i sina kommentarer till barnlösa.

Du kan höra mera om Annelis första, spontana tankar som blivande sommarpratare i Radiohuset den 31.5 kl 14.30

Tisdagen den 7 juni publicerar vi listan med samtliga 40 Sommarpratare.

Diskussion om artikeln