Hoppa till huvudinnehåll

Barn

Buu-klubben
Yle Watt

Michael Björklund lär småbarn laga mat i ny tv-serie

Från 2016
Uppdaterad 27.07.2016 13:07.
Kocka på! med Michael Björklund och Isa Gris
Bild: Yle/Rolf Granqvist

Michael Björklund och Isa Gris lär barn i BUU-klubbsåldern att laga mat. Samtidigt vill de sprida matglädje.

Vad får man om man slår ihop två av Svenska Yles mest långlivade och omtyckta varumärken, Strömsö och Bärtil? Svar: Kocka på!

Nu återvänder Strömsökocken, hela Ålands och Nordens Michael Björklund till köket på Strömsö, och det sker i gott sällskap. Inom ramen för kampanjen Kocka på! lär Björklund tillsammans med Isa Gris barn i BUU-klubbsåldern att laga mat. Det blir allt från smörgåsar och tomatsoppa till chokladdoppade fruktbitar.

Det är första gången Yle producerar en matlagningsserie för småbarn med en proffskock som programledare. I Kocka på-teamet väntar man med spänning på vilken respons den nya serien ska få.

I Kocka på! hjälps Michael Björklund och Isa Gris åt med att göra mat.
Bild: Yle/Rolf Granqvist

Kocka på! är en utvidgning av Hoppa på!-kampanjen vars budskap om rörelseglädje – alla får och alla kan! – gick bra hem både i daghem och i barnfamiljer. Också denna gång står både BUU-klubben och Folkhälsan bakom kampanjen, och eftersom det är matglädje som ska spridas är även Marthaförbundet och 4H med i Kocka på!.

Kocka på! startar i BUU-klubben den 29 augusti. Då börjar också den åttadelade serien Kocka på med Bärtil och Isa. När den serien har sänts visas Isa Gris och Micke på Strömsö. Båda serierna publiceras på Arenan vid kampanjstarten.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln