Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Nytt litterärt evenemang i Pargas

Från 2016
karin erlandsson
Bildtext Karin Erlandsson uppträder på torsdag på det nya kulturevenemanget i Pargas.
Bild: Matilda Saul

Pargas bokdagar ordnas för första gången i år. Tredagarsevenemanget ordnas den 1-3 juni med författarbesök, samtal om litteratur, musik och diktuppläsning.

På onsdag får publiken träffa författarna Kristina Sandberg och Sirpa Kähkönen. Sandberg har uppmärksammats för sin trilogi om hemmafrun Maj från Örnsköldsvik och den avslutande delen Liv till varje pris fick Augustpriset 2014. Kähkönen är känd för sin historiska romanserie om Kuopio som skildrar vinter- och fortsättningskriget ur hemmafrontens perspektiv.

På torsdag uppträder författarna Karin Erlandsson och Christian Rönnbacka. Erlandsson är aktuell med romanen Missdåd, en pusseldeckare förlagd till en småstad i Österbotten. Rönnbacka har hittills gett ut fyra delar i sin deckarserie om kommissarie Antti Hautalehto.

Evenemanget avslutas den 3 juni på Violadagen, som ordnas till minne av Pargasförfattaren Viola Renvall. På fredag presenteras aktuella författare med lokal anknytning. Därefter uppträder Aurorakören med tonsatta dikter av Viola Renvall.

Programmet fortsätter med det traditionella poesicaféet på Café Nathali. Det inleddes 2014 när Åbolands litteraturförening ordnade en framgångsrik poesikväll under den poesivecka som Pargas firar till Viola Renvalls ära.

Avslutningsvis kan man i Grottan uppleva ett samspel med ljus och ljud i en dialog mellan Viola Renvalls och Hjalmar Krokfors dikter.

Programmet för Pargas bokdagar börjar alla dagar kl. 17 i stadshusets tredje våning (fullmäktigesalen).

Diskussion om artikeln