Hoppa till huvudinnehåll

Sport

EM-stormvarning: Spanska tennissiffror i Salzburg

Från 2016
Uppdaterad 03.06.2016 10:48.
Hector Bellerin, David Silva och Andres Iniesta firar.
Bildtext Hector Bellerin, David Silva och Andres Iniesta firar.
Bild: EPA/AndreasSchaad

Spanien går in i fotbolls-EM som regerande mästare och laddade upp i Österrike på onsdagen med att öva målskytte på Sydkoreas bekostnad.

Det tog ungefär en halvtimme innan målskyttet lossnade för spanjorerna, men innan pausvilan hade de regerande europamästarna redan rivit upp en avgörande 3-0 ledning.

David Silva inledde med att göra 1-0 efter 30 minuters spel med en magisk frispark och två minuter senare var Cesc Fabregas framme och satte 2-0 i tom bur efter att den sydkoreanske målvakten slarvat.

Vid 38 minuter antecknade sig Nolito in i målskytteprotokollet med sitt 3-0-mål mellan benen på motståndarmålvakten.

3-0 i paus blev 6-1 efter 90 minuter

Strax efter paus nickade Alvaro Morata ostört in 4-0 på en hörna av Thiago Alcantara och 5-0 kom bara fyra minuter senare när Nolito med högern noterade sitt andra mål för dagen.

Efter det femte målet lättade Spanien på gasen och släppte in Sydkorea i drabbningen. Ju-Se Jong lyckades panga in reduceringsmålet från utanför straffområdets gräns.

De regerande europamästarna vann slutligen matchen med 6-1 med Alvaro Morata som sista målskytt och gäller alltjämt som en av förhandsfavoriterna när EM i Frankrike kör igång den 10 juni.

Inget lag har vunnit tre raka

Spanien spelar ännu sin sista förberedelsematch, sitt egentliga genrep, mot Georgien hemma i Getafe den 7 juni.

När Spanien vann för fyra år sedan var det första gången som ett mästarlag lyckades försvara sin titel. Således skulle en tredje titel också vara historisk för Spanien, som inleder sitt EM i grupp D den 12 juni då Tjeckien står för motståndet i Toulouse.

Förutom Spanien och Tjeckien spelar även Turkiet och Kroatien i samma grupp vid EM-slutspelet.

Diskussion om artikeln